• Curierul de Hâncești

Locul cinci la universiada mondială - Judo

Judocanul hânceștean Dorin Goțonoagă a ocupat locul cinci la universiada mondialăJudocanul Dorin Goțonoagă s-a clasat pe locul 5 la Universiada Mondială, care s-a desfășurat în Taipeiul Chinez. În limitele categoriei de greutate 81 kg el a câștigat grupa A, după victoriile obținute în fața lui Samuel Kwitonda (Burundi) și Martin Becik (Slovacia). 


Din păcate, avândul ca adversar pe coreeanul Lee Sengsu și cedând în fața acestuia, Dorin şi-a pierdut șansa de a se lupta pentru aur. Pentru medalia de bronz Dorin Goţonoagă s-a luptat cu judocanul din Brazilia Taranto Panini Vinicius, dar a cedat.


Antrenorii tânărului au avut aşteptări mai mari, dar îşi susţin discipolul cu un mesaj cald: “Locul cinci este unul meritoriu, dar rămâne gustul amar al cedărilor din semifinală şi pentru medalia de bronz ratată. Totodată, în perioada 28 august – 3 septembrie, Dorin Goţonoagă va participa la Campionatul Mondial de Judo – seniori în Budapesta, Ungaria. Noi îi dorim succes, scopul principal, al lui dar şi al nostru în calitate de antrenori, fiind calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokio 2020”, a spus Mihai Buiuc, antrenorul emerit al Republicii Moldova la Judo.


Tot aici, pe o rețea de socializare, Federaţia de Judo din Republica Moldova a scris un scurt mesaj de felicitare judocanului din Hâncești: “Aducem sincere felicitări judocanului nostru Dorin Goțonoagă (- 81 kg) care s-a clasat pe locul cinci la Universiada Mondială din Taipeiul Chinez.


Menționăm că la proba judo, în categoria de greutate - 81 kg au participat 38 de sportivi din țară.Elena Golubnic

4 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco