• Curierul de Hâncești

„Lăpuşniţa” – la Festivalul internaţional „Hai la joc”


Duminică, 15 octombrie, s-a desfăşurat etapa finală a Festivalului -Concurs Internaţional de Dans „Hai la joc”, ediţia 2017, organizat de Centrul Republican pentru Copii şi Tineret „ARTICO”. Printre colectivele participante s-a numărat şi ansamblul de dansuri populare „Lăpuşniţa” din c. Lăpuşna, conducător artistic Veronica Pîrău.


Cele 36 de colective care au evoluat în scenă au prezentat câte două dansuri la secţiunile: Dans autentic, Dans scenic popular (adaptat/valorificat scenic) şi Folk modern (dans modern cu elemente şi colorit din dans folcloric/autentic), la trei categorii de vârstă - până la 10 ani, 10-14 ani şi 15-30 ani.


Competiţia a fost strânsă, întrucât participanţii au dat tot ce au avut mai bun în scenă. Deşi au avut o prestaţie excelentă, dansatorii din raionul nostru s-au arătat dezamăgiţi de faptul că nu s-au plasat pe nici un loc premiant, premiile fiind acordate doar colectivelor plasate pe locul I la fiecare secţiune. Pe lângă acestea, au fost oferite Premiul mare şi premiul „Simpatia publicului”.

„Lăpuşniţa” a evoluat cu 12 perechi de dansatori la secţiunea Dans scenic popular, categoria 15-30 ani. „Desigur, ne-am aşteptat la alt rezultat, dar considerăm că mai importantă este participarea – a menţionat Veronica Pîrău. A fost o experienţă care ne-a motivat să depunem mai multe eforturi şi să muncim mai mult pentru a reuşi noi performanţe”.


Dansatorii din ansamblul „Lăpuşniţa” se pregătesc intens pentru participarea la alte două festivaluri de dans popular, care se vor desfăşura în curând la Horeşti, Ialoveni şi la Buzău, România. Le dorim mult succes! Elena Zaițev

3 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco