• Curierul de Hâncești

Lăsat la libertate, a atacat din nou aceeaşi farmacistă!


Un tânăr din oraşul Hânceşti, care este învinuit de o farmacistă că în februarie curent ar fi atacat-o cu un cuţit ca să-i dea un medicament, şi-a repetat fapta. Farmacista Ina Ungureanu susţine că sâmbăta trecută, el a ameninţat-o din nou cu cuţitul şi a cerut să-i elibereze acelaşi preparat. Farmacista spune că se teme pentru viaţa ei şi îi acuză pe oamenii legii de inacţiune, atacatorul fiind lăsat în libertate după primul caz de acest gen. 


Ina Ungureanu povesteşte că sâmbătă dimineaţă deservea un client atunci cânt individul în vârstă de 25 de ani a intrat în încăpere şi a ameninţat-o cu un cuţit, cerându-i un medicament. „M-a apucat de cap şi păr, şi-mi cerea insistent să-i dau un medicament pentru tratarea sifilisului, deşi preparatul cerut de el demult a dispărut de pe piaţa farmaceutică” – povesteşte îngrozită femeia.


    Salvarea farmacistei a fost un alt angajat al farmaciei, Anastasia Jelic care încercând să îl calmeze pe bărbat, i-a spus că-i va elibera ea preparatul solicitat, între timp, distrăgându-i atenţia, a chemat paza care l-a imobilizat. La moment, individul a fost reţinut pentru 72 de ore.

    După ce tânărul ar fi comis atacul din februarie, instanţa a emis pe numele său un mandat de arestare pentru 30 de zile, dar avocatul acestuia a contestat decizia. În rezultat, bărbatul a fost plasat sub control judiciar şi procesul încă nu s-a încheiat. Iar acum trei săptămâni, el ar mai fi agresat-o verbal pe farmacistă.


   Procurorul Procuraturii raionului Hânceşti Grigore Clevadî, care instrumentează cazul, a declarat că a cerut ca bărbatul să rămână în arest preventiv, însă decizia instanţei de judecată a fost alta.


   La moment, individul este reţinut de către organele de drept.  „Persoana bănuită de comiterea infracţiunii a fost reţinută pentru 72 de ore. Pe acest fapt a fost pornită o cauză penală în baza infracţiunii prevăzută de art. 188 al. 2 CPP. Dacă persoana va fi găsită vinovată, riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 8 la 10 ani”- a declarat ofiţerul de urmărire penală a IP Hânceşti, Tatiana Ţurcanu. Cătălina Dragoș

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco