• Curierul de Hâncești

LT Lăpuşna a invitat absolvenţii „La vatra amintirilor”


Tradiţional, în prima sâmbătă din luna februarie, absolvenţii instituţiilor de învăţământ se reîntorc la şcolile în care au învăţat, pentru a se reîntâlni cu profesorii dragi, dar şi cu colegii, ca să depene amintiri din anii cei mai frumoşi – anii de şcoală.

Clasele liceale din Liceul Teoretic Lăpuşna au pregătit un frumos program pentru toţi absolvenţii, pe care i-au întâmpinat cu pâine şi sare, invitându-i „La vatra amintirilor”, după cum a fost şi genericul seratei. În mod deosebit au fost aşteptate promoţiile 2018, 2014, 2009, 2004, 1999 (din care face parte şi subsemnata!), 1994, 1989, 1984, 1979, 1974 şi 1969. Directorul instituţiei, Viorica Rotaru, absolventa promoţiei 1984, a invitat în scenă toţi profesorii din instituţie, mulţumindu-le pentru munca grea, dar frumoasă de a îndruma în viaţă generaţiile de elevi, cărora rămân să le fie ca nişte părinţi, bucurându-se de succesele lor şi de realizările de peste ani. În cadrul programului festiv, promoţiile menţionate au venit cu mesaje de gratitudine, flori şi surprize muzicale pentru dascălii lor, atmosfera fiind menţinută şi de Ansamblul de dansuri populare „Lăpuşniţa”.

Deşi, de la an la an, tot mai puţini absolvenţi se reunesc cu ocazia acestei frumoase festivităţi, fiind împrăştiaţi în lumea mare, cei care păşesc pragul şcolii după mulţi ani de la absolvire, se bucură să constate cât de frumos este cuibul din care şi-au luat zborul, cum s-a modernizat instituţia pe parcursul acestor ani, cât de primitoare rămân a fi sălile de clasă şi cât de frumoşi rămân a fi scumpii profesori şi diriginţi. Ei şi-au amintit de şotiile făcute cu colegii, de lecţiile de viaţă însuşite, de prima învăţătoare, dar şi de dascălii care au încetat din viaţă, arzând ca nişte făclii pentru a dărui lumina cunoştinţelor.

În final, cu un mesaj de felicitare şi flori pentru profesori a venit şi primarul c. Lăpuşna, Ion Bubuioc.

Elena ZAIŢEV

225 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco