• Curierul de Hâncești

Luptătorii din Hânceşti au completat colecţia Şcolii de sporturi a raionului cu noi medalii


Recent, boxerii din cadrul şcolii sportive a raionului Hânceşti au participat la Competiţia republicană de box la categoria seniori. Dorin Bucşa, categoria de 60 kg, a luat medalia de aur, calificându-se ca reprezentant al ţării la campionatele internaţionale, tânărul sportiv fiind maestru în sport de clasă internaţională.


„Când obţii un asemenea rezultat la categoria seniori deja ţi se dă valoare ca unui sportiv de performanţă. Dorin Bucşa este un sportiv cu un viitor promiţător. Mai mult, la campionatul respectiv au fost luptători care au refuzat să iasă în ring cu Dorin Bucşa, de frică”, a declarat pentru Curier, Igor Untilă, antrenor de box la Şcoala de sporturi a raionului Hânceşti.


În etapa finală, Dorin Bucşa a luptat cu un boxer din Grimancăuţi, Briceni, cei doi fiind adversari deja de patru ani. Boxerul hânceştean a reuşit de data aceasta, să-l învingă.


Alţi trei sportivi de la noi au luat medaliile de bronz: Iulian Ivanov (56 kg), Alexandru Arcuş (60 kg), Cristi Constantinov (+90 kg).


4 medalii de aur la K-1


Recent a avut loc „Cupa Moldovei” la K-1 în oraşul Soroca, de unde sportivii noştri s-au întors cu 4 medalii de aur, 4 medalii de argint şi 2 medalii de bronz.


„Ulterior planificăm un cantonament aici în Hânceşti cu luptători din Ucraina şi România. Recunosc, că aceştia au venit cu iniţiativa apreciind sportivii noştri, dar şi munca antrenorilor care se reflectă în rezultatele sportivilor noştri” a mai spus dl Untilă.


Tot aici, în perioada 30 octombrie – 4 noiembrie, echipa mică de boxeri din cadrul şcolii sportive va merge la un cantonament în or. Comrat.


„Echipa de antrenori este una puternică, lucrând cot la cot cu antrenorul Igor Moşneguţă, discipol de-al meu şi cu Grigore Zeamăneagră, profesor de-al meu, pot spune că obţinem rezultate frumoase, demne de apreciere. În acelaşi context, aduc mulţumiri Consiliului raional, Şcolii raionale de sporturi şi  Direcţiei de Învăţământ pentru susţinere” - a conchis antrenorul.Elena Golubnic

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco