• Curierul de Hâncești

„Mă consider norocos, fiind discipolul emeriților antrenori Ilie și Mihai Buiuc”

,,Am început în joacă această pasiune, apoi am dezvoltat-o. Atunci când în curtea noastră erau sportivi mai mari decât mine, mie îmi plăcea enorm să mă antrenez alături de ei. Am învățat că pentru a câștiga ceva, trebuie să știi să renunți la alte lucruri. Eu renunț la timpul meu liber pentru sport!”

Alexandru Grădinaru are 18 ani și este un tânăr sportiv la categoria judo care are remarcabile premii în cadrul campionatelor republicane. În acest an, Alexandru este absolvent al Liceului Teoretic ,,M. Sadoveanu” și încearcă să îmbine într-o măsură egală sportul și orele de pregătire pentru examenele de bacalaureat. ,,Încerc să frecventez atât orele de curs pentru pregătirea de examene, cât și cele de antrenament, nu lipsesc de la sport nici chiar atunci când mă aleg cu o traumă, așa cresc luptătorii. Atunci când reveneam de la antrenamente lovit sau traumat, mama suferea mai mult decât mine. Dintr-o joacă a început totul, un prieten de-al meu, îmi propunea să merg cu el la antrenamente, atunci am început să înțeleg că de fapt, mi-ar plăcea și mie să practic acest sport. Îmi plăcea să mă antrenez în curte alături de sportivi mai mari ca mine, lucru care m-a ajutat foarte mult să cresc atât în plan profesional cât și psihologic. Nu-mi pare rău de nimic, pentru că iubesc ceea ce fac” – ne povestește cu entuziasm sportivul.


Când era mai mic, Alexandru a studiat acordeonul la școala muzicală din Hâncești și încă de pe atunci practica în paralel arta și sportul, dar cu trecerea anilor, tânărul a ales între aceste două pasiuni, astăzi bucurându-se de rezultate remarcabile în domeniul sportului chiar la nivel republican. ,,Am încercat să practic și alt sport precum box, tenis, baschet, însă ceea ce mi-a plăcut cel mai mult, practic și astăzi. Mă consider norocos să fiu discipolul emeriților antrenori ai Moldovei, Ilie și Mihai Buiuc. Ei sunt modelul meu pentru un viitor frumos în acest domeniu! Sunt ajutat și motivat foarte mult de antrenorii mei, mereu îmi spun cât de important este eșecul pentru un luptător, îmi mai spun că eșecul la fel este o lecție, nu poți câștiga mereu, așa e legea vieții, chiar și marii luptători sunt învinși, lucru care mă încurajează și îmi oferă încredere în tot ceea ce fac. Mi-aș dori ca în viață, frații Buiuc să-mi rămână un model demn de urmat, iar eu să le port cu mândrie marele prestigiu”- ne-a mărturisit Alexandru.


Alexandru este premiant a mai multor competiții și lupte atât la nivel raional cât și republican ,,În cadrul campionatelor republicane, am fost premiat cu locul 2 și 3, țelul meu și a antrenorilor mei, este de a fi câștigătorul premiului mare, iar pentru acest vis muncesc! Nu mă voi opri aici, tind să devin campion european și chiar mondial, într-adevăr, țintesc foarte sus, dar nici un vis nu e prea mare atunci când dorești cu adevărat și muncești pentru a-l realiza”- a mai adăugat entuziasmat sportivul.


Echipa Curierului de Hâncești, îi dorește mult succes lui Alexandru - un viitorul prosper și mulțumiri acestor ,,Tinere talente” pentru prestigiul pe care îl aduc orașului Hâncești.


Maria MUNTEANU

1344 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco