• Curierul de Hâncești

Măriuţa Nistor – fata care cântă

Maria Nistor, dar majoritatea îi zic Măriuţa, este o tânără interpretă de 17 ani, împliniți în prima lună a anului. Este originară din comuna Leușeni, iar studiile şi le face la LT „Mihai Eminescu” din Hâncești.Cred că fără muzică nu aș mai fi eu. Sunt cunoscută deja de mulți, ca drept „fata care cântă”. Muzica îmi modelează caracterul, mă face să văd lumea cu alți ochi, o lume plină de culoare, melodie, sentiment.” – a declarat Maria.

Măriuţa a crescut într-o familie de muzicieni, părinţii ei fiind îndrăgostiţi de arta sunetului, care la rândul lui, s-a transmis şi următoarei generaţii în persoana Mariei şi surorii ei. „Cânt pentru că muzica mă ajută să mă eliberez de energia negativă acumulată pe parcursul zilei. Pentru că, prin activitățile la care particip, cunosc oameni minunați, valoroși, ca de exemplu: artistul Christofor Aldea - Teodorovici, compozitorii Vlad Mircos și Constantin Rusnac, omul de radio Gutiera Prodan, dar și alte personalități de mare calibru, cum ar fi organizatori de Festivaluri: Eugenia Ursu, Svetlana Manuil, Daniel Budeanu etc. Nu mă opresc din a cânta, pentru că aplauzele și premiile pe care le cuceresc mă fac să continuu acest frumos drum!” – a spus tânăra interpretă despre dragostea ei pentru muzică.


Prima ieşire pe scenă a Mariei a fost la grădiniţă, la vârsta de 3 ani. „În familia mea, muzica este oxigen pentru suflet. Tatăl meu cântă la multe instrumente, simte foarte bine muzica. Mama a făcut parte din corul școlii. Sora mea a participat la multe concursuri de muzică, iar acum a venit rândul meu să cuceresc premii de la festivaluri şi concursuri de muzică de talie națională, dar și internațională!” – a declarat Măriuţa.


Cea care o ajută şi o îndrumă pe Maria în lumea muzicii este Larisa Vlas, profesoara ei de vocal. Maria preferă muzica pop, de estradă şi jazz-ul. „Apreciez mulți interpreți, dar nu am un idol. Consider că fiecare are drumul său și este obligat să-l urmeze. Un om de succes îi admiră pe toți, dar vrea să fie diferit. Încerc să mă conduc, pe cât posibil, de acest principiu” – a spus Maria.

Printre principalele concursuri şi festivaluri muzicale raionale, naţionale şi internaţionale la care a participat Maria şi s-a întors cu premii sunt: în 2019, a cucerit Trofeul Concursului Internațional Arts Combat Festival, organizat de către Daniel Budeanu la Iași. La festivalul – concurs „Seara muzicii creștine” s-a întors cu locul I, la festivalul – concurs „Două inimi gemene” a primit diploma de gradul II. Şi locul I la concursul muzical „Cântecul-vibrația sufletului” . Lista poate continua cu multe alte concursuri la care a participat tânăra interpretă.


Tot aici Maria ne-a povestit şi despre planurile ei pe viitor în legătură cu muzica. „Nu știu dacă muzica face parte din ceea ce-mi rezervă viitorul, dar știu sigur că această dragoste va fi transmisă copiilor mei, pentru că nu e nimic mai frumos decât să bucuri oameni prin vocea ta! Eu cred în principiul „Ceea ce trebuie să se întâmple, se va întâmpla”, las Universul să decidă dacă muzica va deveni profesie sau va rămâne hobby. Cât despre festivalurile de muzică, vreau să cuceresc cât mai multe, de aceea urmează ca în această vară să descopăr noi tărâmuri muzicale!”

Măriuţa este o tânăr ambiţioasă cu un talent enorm care ne duce faima raionului Hânceşti peste hotarele ţării. Din partea CURIERULUI îi dorim Mariei realizări măreţe în lumea muzicii.


Aurel VICLIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco