• Curierul de Hâncești

Mai mult de 12 străzi au fost conectate la staţia de pompare a apelor uzate

Vineri, 21 decembrie, a fost dată în exploatare staţia de pompare a apelor uzate de pe str. Gheorghe Malarciuc din mun. Hânceşti. Staţia este utilată cu cele mai performante utilaje de pompare a apelor uzate şi are o capacitate mai mare de pompare a acestora. Lucrările de construcţie a acestei staţii au durat 2 săptămâni.

„În primul rând, această staţie este un beneficiu mare pentru mediul ambiant, apele uzate care erau aruncate în sol şi poluau astfel mediul înconjurător, de acum încolo vor fi pompate la staţia de iepurare a oraşului. Respectiv, această staţie vine în ajutorul locuitorilor străzilor care sunt conectaţi la ea, deoarece nu va mai fi nevoie ca ei să caute maşini speciale pentru transportarea apelor uzate” – ne-a relatat Gheorghe Lica, director general S.A. „Operator General Apă-Canal” Hânceşti.

În urma dării în exploatare a staţiei de pompare, cetățenii deja se folosesc de canalizare. Beneficiari ai acestei staţii sunt: grădinița nr.1, precum şi 125 de apartamente, și aproximativ 30 de case pe pământ. La această staţie sunt conectate peste 12 străzi - str. Alexandru cel Bun, Muşatinilor, M. Sadoveanu, O. Goga, G. Asachi, Demnităţii, Sfânta Treime şi alte câteva străzi până la str. Chişinăului.

Pe viitor, se prevede construcţia mai multor staţii de genul acesta în mai multe sectoare ale oraşului. În timpul apropiat, va fi dată în exploatare o altă staţie de pompare a apelor uzate de pe str. Mărţişor, care la fel va avea o capacitate mare de pompare a apelor de pe mai multe străzi din vecinătatea ei.


La ceremonia de inaugurare a staţiei a fost prezent primarul mun. Hânceşti, Alexandru Botnari, însoţit de viceprimarul Zinaida Buruiană. Alexandru Botnari a ţinut să le mulţumească lucrătorilor de la „Apă-Canal” Hânceşti care au contribuit la construcţia acestei staţii, asigurându-i că va interveni către Consiliul municipal cu un demers pentru unele majorări la salariu.

Aurel VICLIUC

57 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco