• Curierul de Hâncești

Mai multe finanţe alocate din buget pentru prevenirea și controlul infecției COVID-19

Marţi, la data de 21 aprilie, consilierii raionali s-au convocat într-o ședință extraordinară, care, însă de data aceasta, s-a desfăşurat la distanță, și anume prin intermediul platformei online ZOOM. La ședință au participat 27 de consilieri din 35, ședința fiind prezidată de Natalia Tanurcova, consilier PSRM.

Aleşii raionali s-au convocat pentru a examina în regim de urgenţă efectuarea unor modificări și completări în bugetul raional pentru anul 2020, drept urmare a apariției necesității achiziționării unor produse de uz medical și dispozitive medicale necesare pentru prevenirea și controlul infecții COVID-19.

Astfel în cadrul ședinței s-a aprobat alocarea mijloacelor financiare din contul disponibilității soldului constituit în urma executării bugetului raional la situația 31.12.2019 pentru acoperirea cheltuielilor de dotare cu utilaj medical și asigurarea cu echipamente de protecție a personalului medical din Spitalul raional Hâncești, etc., în sumă totală de 3153,2 mii lei, şi anume: pentru procurarea a patru aparate de ventilare artificială a plămânilor, a unui analizator biochimic automat, şapte cardiomonitoare, un video bronhoscop şi câteva echipamente de protecție (combinezoane în complet). Prin aceiaşi decizie, consilierii raionali au aprobat alocarea mijloacelor pentru achitarea serviciilor de testare periodică a lucrătorilor medicali din Spitalul raional Hâncești, implicați în tratarea bolnavilor cu COVID – 19 , precum și pentru motivarea financiară a personalului din cadrul spitalului implicat în supravegherea, controlul și tratamentul infecției COVID – 19 din raionul Hâncești în mărime de un salariu tarifar.

La propunerea președintelui raionului Hâncești, Iurie Levinschi, consilierii raionali au alocat mijloace financiare din soldul disponibil şi pentru procurarea produselor alimentare întru susținerea pensionarilor și familiilor social-vulnerabile din localitățile raionului Hâncești. Toate pachetele cu produse alimentare vor ajunge în jur la 2000 de familii, cu ajutorul conducerii raionului Hâncești, Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei, primarilor precum și asistenților sociali din localități.

Tatiana TODOSEICIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco