• Curierul de Hâncești

Mai multe servicii publice - la ghişeul unic, Centrul multifuncţional Hânceşti

Deja de două săptămâni în or. Hânceşti şi-a început activitatea Centrul multifuncțional al Agenţiei Servicii Publice, unde cetăţenii pot beneficia de mai multe servicii după principiul „ghişeul unic”. În cadrul Centrului Multifuncțional Hânceşti, aflat pe strada Chişinăului, locuitorii raionului vor avea acces la servicii din câteva domenii precum: eliberarea actelor de identitate, înregistrarea și evidența populației, înregistrarea și licențierea unităților de drept, înregistrarea și evaluarea bunurilor imobile. Astfel în centrul respectiv s-au comasat patru anterioare oficii: Secţia de documentare a populaţiei şi eliberare a actelor de identitate, Oficiul Stării Civile, Oficiul cadastral şi Camera Înregistrării de Stat.„Centrul multifuncţional şi-a început deja activitatea, deşi inaugurarea oficială urmează a fi în curând, a declarat pentru CURIER şeful centrului Victor Raşcu. După reparație, încăperea a fost

transformată într-un spațiu modern care oferă cetățenilor condiții la cel mai înalt nivel. Încăperea, care este destul de spaţioasă, este divizată în trei zone de bază: zona de așteptare și informare, cea de autoservire și zona de prestare a serviciilor. Sala este dotată cu sistem electronic de gestionare a rândului pentru optimizarea fluxului de solicitanți. Astfel, cetăţeanul luându-şi tichet la serviciul solicitat, trebuie să urmărească afişarea numărului pe ecran pentru a fi deservit. Aici, cetăţenii pot accesa mai multe servicii publice. E mult mai comod pentru cetățeni, ei vin doar într-un singur loc, în dependenţă de serviciul solicitat prezintă un set minim de documente şi achită serviciile tot aici pe loc.”

Confortabil şi mult mai bine se simt şi angajaţii altor servicii, care se strădue să presteze servicii operative şi de calitate cetăţenilor. „Noul edificiu, după cum vedeţi, prevede condiții la nivel înalt atât pentru cetățeni, cât și pentru noi, angajații Agenției, ne spune şefa Secţiei Serviciul Stare Civilă, Angela Bunduchi. Oamenii se acomodează la noile reguli şi astfel şi prestarea serviciilor e mai operativă. În acest sens, ni s-au instalat şi două programe noi, care ne facilitează munca. În fostul sediu al SSC, astăzi se păstrează doar arhiva dosarelor, acolo fiind şi sala de solemnităţi, unde se vor desfăşura doar înregistrările oficiale ale căsătoriilor, naşterilor, etc.”

Precizăm că Agenția Servicii Publice va deschide astfel de centre în toate raioanele țării, inclusiv în capitală.


Tatiana TODOSEICIUC

698 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco