• Curierul de Hâncești

Marele Eminescu – omagiat împreună de cele două localităţi înfrăţite: Hânceşti şi Prahova

Marţi, de ziua Marelui Eminescu, zi în care marcăm şi Ziua Naţională a Culturii, cu o vizită oficială la Consiliul raional Hâncești a fost o delegaţie din judeţul Prahova în frunte cu preşedintele Consiliului judeţean Prahova, Toader Bogdan Andrei şi vicepreşedintele Consiliului judeţean Ludmila Sfârloagă.

În cadrul unei ceremonii festive, în prezenţa întregului aparat al preşedintelui raionului, mai multor şefi ai serviciilor desconcentrate, consilieri, dar şi oaspeţi din România, în sala de şedinţe „Constantin Stere” a Consiliului raional, vicepreşedintele raionului Vera Tănase-Patraşcu a înmânat dlui Toader Bogdan Andrei, preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova titlul „Cetățean de onoare al raionului Hâncești”.

„Este o onoare deosebită pentru mine să primesc acest titlu, deoarece consider că încă nu am făcut destul de mult ca să-l merit, dar totodată cred că titlul respectiv mă va motiva să fac mult mai mult pentru acest raion, inclusiv pentru acest parteneriat, care trebuie să devină unul solid şi de durată” – a specificat dl Toader Bogdan.

Cu mesaje de mulțumire pentru contribuția în realizarea proiectelor finanțate de către Consiliul Județean Prahova au venit: Ghenadie Buza, preşedintele raionului, suspendat la moment din funcţie în legătură cu înregistrarea în calitate de concurent electoral, Vera Tănase-Patraşcu, vicepreședintele raionului Hâncești, Ion Mereuţă, reprezentantul Guvernului în teritoriu, precum şi beneficiarii proiectelor implementate - Petru Ciubotaru, directorul Spitalului raional Hâncești și Tatiana Darii, directorul Bibliotecii Publice Raionale „Antonie Plămădeală”. Preşedintele raionului, suspendat din funcţie, Ghenadie Buza, a ținut să sublinieze respectul și recunoștința față de conducerea Consiliului Judeţean Prahova, venind cu mulţumiri pentru sprijinul acordat în realizarea celor patru proiecte: reparaţia Sălii Consiliului raional „Constantin Stere”, Biblioteca raională „Antonie Plămădeală”, Unitatea de Urgenţă din cadrul Spitalului raional Hânceşti, Secţia de Geriatrie Nemţeni, reiterând necesitatea dezvoltării relațiilor existente.

După încheierea părţii festive, delegaţia română, alături de conducerea raionului Hâncești, aparatul președintelui raionului, reprezentanții serviciilor desconcentrate și descentralizate, consilieri raionali, reprezentanții primăriei mun. Hâncești, profesori, elevi și locuitori ai municipiului pentru consemnarea Zilei Naționale a Culturii și aniversării a 169 ani de la nașterea lui Eminescu au depus flori la bustul poetului Mihai Eminescu.


În aceiaşi zi, conducerea raionului împreună cu delegația din România au vizitat Liceul Teoretic „M. Eminescu” din municipiul Hâncești unde au participat la o activitate literar - muzicală cu genericul „Eminescu – România, tăinuită în cuvânt”, prezentată de elevii acestei instituții. La final, delegația din Romania a vizitat Centrul de Plasament „Pro-Femina” Hâncești.


Tatiana TODOSEICIUC

14 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco