• Curierul de Hâncești

Meşteriţa hand-made Valentina Şelaru. S-a căsătorit la Paris,croşetându-şi singură rochia de mireasă


Recent, în familia lui Valentin şi a Fevroniei Şelaru din c. Cărpineni, buni prieteni ai redacţiei şi cititori fideli ai „Curierului de Hânceşti”, a avut loc un eveniment remarcabil – căsătoria fiicei mai mici Valentina, despre care ziarul nostru a scris nu o singură dată, ea fiind cunoscută datorită lucrărilor sale croşetate, realizate cu deosebită măiestrie.


Valentina Şelaru şi Iurie Colţa, ambii băştinaşi ai c. Cărpineni, au format la 20 mai o familie, ceremonia de căsătorie fiind marcată în cel mai romantic oraş – Paris, capitala Franţei, unde tinerii însurăţei s-au stabilit de ceva timp. Este impresionant faptul că mireasa şi-a realizat singură superba rochie în stil sirenă, la care a lucrat aproximativ două luni.

„În fiecare seară croşeta câte o floare, căreia i-a cusut în mijloc câte o perlă, realizând în total 72 de flori, pe care apoi le-a unit – ne povesteşte dna Fevronia, mama Valentinei. Aţa cu care a croşetat florile, din bumbac cu mătase, a fost adusă din Portugalia, iar căptuşeala rochiei a fost cusută din satin”. Şi voalul a fost cusut tot de mireasă, lung de trei metri, în mai multe straturi.

Ţinuta miresei a fost completată cu flori vii, aceasta optând pentru o coroniţă realizată din orhidee, iar pentru buchet a ales bujori.

„Visul Valentinei a fost să-şi coase singură rochia de mireasă, după propriul model, aceasta fiind o surpriză şi pentru noi, părinţii” – ne mărturiseşte dna Fevronia. Deşi Valentina şi-a dorit întotdeauna o ceremonie de nuntă pe o insulă din Grecia, aceasta nu a fost posibil, întrucât tinerii însurăţei au responsabilităţi la locul de muncă, ambii fiind angajaţi la serviciu în Paris.


Cu toate acestea, ei alături de părinţi, cele două surori mai mari ale miresei şi cei mai dragi oaspeţi, au trăit momente de neuitat la petrecerea organizată în cinstea lor la un restaurant cu specific moldovenesc de la periferia capitalei.

„Le dorim copiilor noştri fericire în viaţă, să se iubească şi să se respecte, să-şi construiască un viitor frumos împreună, să fie alături la bine şi la greu. Ne bucurăm pentru ei şi ne mândrim că sunt copiii noştri! Le urăm tot binele din lume şi să realizeze tot ce-şi doresc!” – a fost mesajul plin de emoţie al Fevroniei şi al lui Valentin Şelaru pentru copiii lor, tinerii însurăţei: Valentina şi Iurie.


Ne alăturăm şi noi, echipa redacţiei, cu urări de bine şi fericire pentru proaspăta familie şi le dorim să fie un exemplu pentru toţi cei care îi cunosc!
Elena ZAIŢEV

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco