• Curierul de Hâncești

Mihail Rotari – saxofonistul din Hânceşti

Muzica este ceva mai mult decât arta, muzica este ceea ce ne înconjoară, nu-i o simplă îmbinare de note şi sunete, este un limbaj complex de exprimare al sentimentelor, trăirilor sufleteşti. În articolul acesta vreau să vă povestesc despre un tânăr care cunoaşte puterea muzicii şi o experimentează zilnic în viaţa lui. Vorbim despre Mihai Rotari, originar din mun. Hânceşti, student la Colegiul de Construcţie Hânceşti şi absolvent al Şcolii de arte „Timotei Bătrînu” la saxofon.

„Îmi place muzica şi ştiinţa. Le-am îmbinat deoarece ideea de a analiza muzica este similară faptului de a studia structura unei picturi de „Picasso”. Practic muzica deoarece cu ea văd lumea din alt punct de vedere!” – a povestit Mihai despre dragostea sa faţă de muzică.

Tânărul muzician studiază muzica de la frageda vârstă de 11 ani, ghid şi sprijin în toţi anii aceştia de studiere a muzicii fiindu-i profesorul său de muzică Sergiu Balanuţa. „El este persoana care m-a luat sub aripa lui de cunoştinţă şi iubire” – a spus Mihai despre profesorul lui.

Mihai face parte deja de 4 ani din taraful Şcolii de Arte „Timotei Bătrînu”. El este sigurul membru al familiei sale care a ales să-şi lege viaţa cu muzica. „Dragostea şi atracţia faţă de muzică a apărut când am audiat câteva piese interpretate de un absolvent al şcolii de arte la un eveniment” – a povestit Mihai.

Talentul şi măiestria lui Mihai este dovedit de mulţimea distincţiilor şi premiilor cucerite la diverse concursuri muzicale, participând la ele atât în Moldova cât şi peste hotarele ei.

Ludwig Van Beethoven spunea: „Muzica este o revelație mai mare decât toată înțelepciunea și filosofia.” Cine a cunoscut vreodată puterea muzicii nu se poate lăsa niciodată de ea. Mihai este printre acei oameni care cunoaşte valoarea acestei arte. Din partea redacţiei ziarului „Curierul de Hânceşti” îi dorim lui Mihai în continuare mari realizări în lumea muzicii.

Aurel VICLIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco