• Curierul de Hâncești

Miss şi Mister Disco – la Şcoala Profesională HânceştiSăptămâna trecută, elevii de la Şcoala Profesională Hânceşti, îndrumaţi de profesori şi diriginţi, s-au antrenat într-un concurs distractiv cu genericul „Miss şi Mister Disco”. Scopul concursului a fost să-i ajute pe elevi să-şi consolideze relaţii de prietenie şi colaborare, încurajarea lucrului în echipă şi dezvoltarea abilităţilor precum creativitatea şi originalitate.


Cele zece grupe participante, alături de diriginţi şi profesori, s-au adunat în sala de festivităţi a instituţiei, bine echipaţi pentru a concura în acest concurs, care, de altfel, n-a urmărit neapărat încurajarea spiritului de competiţie, ci, mai degrabă, a spiritului de echipă şi a prieteniei. Aceştia au fost supuşi la şase probe: salutul, desenul grupei, dansul, aranjarea în cifre a grupei, prezentarea unei flori din elevi, cea mai neobişnuită coafură şi costumaţie.
Încurajaţi de aplauzele colegilor, fiecare grupă şi-a pus la turaţie maximă inventivitatea, prezentând numere condimentate cu o doză de umor, cele mai distractive fiind probele dansul, pentru care toţi s-au învrednicit de nota maximă, prezentarea unei flori creată din elevi, dar şi cea mai neobişnuită coafură şi costumaţie. Concurenţii au fost evaluaţi de un juriu, care, în final, a desemnat câştigătorii, potrivit punctajului acumulat. Pe primul loc s-a clasat grupa 30, pe locul II – grupa 31 şi pe locul III – grupa 10, cu un punctaj la limită unii de alţii, ceea ce denotă o bună pregătire. De titlul Miss şi Mister Disco s-au învrednicit Cristina Casapu din grupa 31 şi Vasile Casapu din grupa 30, concurenţi care au trezit multă admiraţie pentru inventivitate.

În final, Ludmila Petruşan, directorul Şcolii Profesionale şi preşedintele juriului, a menţionat că această activitate a dat start noului an de studii, iar pentru ca acesta să fie unul reuşit, colectivul de elevi trebuie să fie prietenos şi consolidat. „Scopul acestei activităţi este de a ne forma ca un colectiv unit, ca o familie, oferind, totodată, posibilitatea elevilor să se cunoască mai îndeaproape. Ţin să mulţumesc elevilor pentru implicare plenară, pentru ingeniozitatea de care au dat dovadă şi care, pe lângă studii, îi va ajuta să însuşească o meserie şi să reuşească în viaţă. De asemenea, aduc mulţumiri tuturor cadrelor didactice care au susţinut această iniţiativă” – a specificat Ludmila Petruşan.

Toate echipele au primit diplome de participare, iar Miss şi Mister Disco – coroniţe simbolice. Administraţia instituţiei îşi doreşte ca asemenea concursuri să devină tradiţionale, reunind elevii în competiţii sănătoase şi distractive.


Elena ZAIŢEV

78 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco