• Curierul de Hâncești

Municipiul Hânceşti urmează să se înfrăţească cu or. Jodino, Belarus

În cursul săptămânii curente, preşedintele Republicii Belarus, Alexandr Lukaşenco, împreună cu alţi oficiali şi agenţi economici au efectuat o vizită în ţara noastră.

În cadrul vizitei, agenţii economici, inclusiv cei din raionul Hânceşti, au fost invitaţi să participe la Forumul Economic pentru Cooperare Interregională Moldova-Belarus şi să viziteze expoziţia de mărfuri din Republica Belarus. În acest context, mun. Hânceşti a fost vizitat de o delegaţie din or. Jodino, Belarus, din componenţa căreia a făcut parte primarul or. Jodino Iurii Şarîi şi colegii săi din administraţia locală.

Primarul mun. Hânceşti, Alexandru Botnari, care a participat la Forumul Economic alături de colegii săi din primărie şi la întrevederile bilaterale, şi-a exprimat intenţia de a se înfrăţi cu or. Jodino, astfel încât a fost semnat un proiect de înfrăţire între mun. Hânceşti şi or. Jodino, care urmează a fi aprobat de către ambele părţi în consiliile locale.

Alexandru Botnari şi-a exprimat convingerea că, în urma colaborării dintre cele două oraşe, vor fi iniţiate noi parteneriate, se vor oferi noi oportunităţi de dezvoltare economică a mun. Hânceşti prin importul şi exportul de mărfuri şi produse, precum şi schimb de experienţă şi preluarea bunelor practici de la colegii din Belarus, care, odată aplicate, vor contribui la prosperarea municipiului Hânceşti prin iniţierea de afaceri, implementarea proiectelor comune şi deschiderea noilor locuri de muncă.Elena ZAIŢEV

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco