• Curierul de Hâncești

N-avem locuri în spitale, avem locuri în cimitir!

„Dragi concetăţeni, nu retrăiţi, totul este sub control, chiar dacă nu veţi avea locuri în spitale, nu vă faceţi griji, dacă muriţi, principalul că veţi avea locuri în cimitirul „Doina”, unde deja este în plin proces săparea gropilor - circa 300 la număr, deşi teritoriul este pregătit pentru 1500 de gropi!” – acesta este mesajul şi principala măsură de urgenţă luată de Guvernul nostru moldovenesc pentru stoparea răspândirii Covid-19. Şi acum, iaca na, cum putem să ne plângem şi să ne lamentăm, spunând că conducerea ţării nu are grijă de noi?! Atunci când noi încă suntem vii, trăim, răsuflăm, (doar că stăm pe acasă), conducerea ţării, fiind „îngrijorată la greu” de soarta acestui popor, ne sapă gropi deja prin cimitire?! Câtă impertinenţă, obrăznicie şi lipsă de responsabilizare socială, de această naţiune! Nemaivorbind şi de alte măsuri şi acţiuni întreprinse fără logică în această perioadă de stare de urgenţă, pe care se pare, că guvernanţii noştri au declanşat-o, doar pentru noi, simpli muritori de rând, ca să stăm pe acasă, dar ei, în schimb, să-şi facă mendrele.

În plină epidemie de coronavirus în ţară, când avem peste 1000 de cazuri deja confirmate, când în spitale se îmbolnăvesc pe-un cap lucrătorii medicali, din cauza lipsei echipajului medical corespunzător acestei situaţii, din lipsa dotării instituţiilor de sănătate cu strictul necesar de substanţe dezinfectante, medicamente, aparate de ventilare, etc., dar şi condiţii decente de instituţionalizare a pacienţilor, preşedintele ţării se pregăteşte de sărbătorirea zilei de 9 mai, anunţând că în acest sens, s-au alocat deja peste 2 mln de lei pentru renovarea Complexului memorial „Eternitate” din centrul Chișinăului şi confecţionarea medaliilor pentru veteranii războiului. „Satul arde, baba se piaptănă”, dle preşedinte! Sau credeţi că promisiunea de a le acorda ulterior medicilor infectaţi, (adică celor care mai rămân în viaţă), câte o recompensă de 16 mii de lei, probabil, îi încălzeşte cumva, îi motivează să-şi rişte viaţa în lupta cu coronavirus? Mai bine zis, sunt puşi în pericol, din prostia şi ipocrizia unor guvernanţi, care aruncă banii publici în vânt, în loc să le garanteze siguranţa activităţii medicilor, dar şi pacienţilor internaţi prin spitale?! Mă mir de toleranţa, responsabilitatea şi devotamentul profesional al acestor oameni în halate albe, care în pofida ignoranţei celor de la conducere îşi sacrifică zi de zi viaţa, pentru a salva vieţile oamenilor. Adânci plecăciuni şi un sincer mulţumesc, dragi lucrători medicali!

La moment, avem pe ţară aproape 300 de cadre medicale infectate de Covid-19. Din aceste considerente, mai multe spitale deja intră în carantină… E alarmantă situaţia şi anume aceasta ar trebui să pună în gardă guvernanţii noştri, marii noştri politicieni, care până mai dăunezi ne-au chemat la vot, pe noi hânceştenii, asigurându-ne de renovarea sistemului raional de sănătate, etc. Unde sunteţi voi acum, când situaţia ajunge la muchie de cuţit, când mâine - poimâine nu va avea cine lucra prin spitale. Sau toate spitalele vor intra în carantină… Anume, ei oamenii din prima linie de front în lupta cu Covid-19, lucrătorii medicali, trebuie păziţi, deoarece fără de ei, nu vom fi nici noi în siguranţă. Anume, în această direcţie la moment se cere redirecţionarea urgentă a banilor publici din haznaua ţării…Şi nicidecum nu pentru monumente, astuparea borţilor, redeschiderea havuzurilor prin capitală sau săparea gropilor pentru morminte… Ruşine să vă fie, dragi guvernanţi incompetenţi să faceţi faţă unei situaţii de pandemie…

Tatiana TODOSEICIUC

149 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco