• Curierul de Hâncești

Încălţăminte italiană fabricată la penitenciarul Rusca


În Penitenciarul pentru femei nr. 7 din s. Rusca s-a deschis recent un atelier unde se fabrică sandale bărbăteşti italiene. Astfel, 20 de deţinute de la penitenciar au devenit angajatele acestui atelier, unde muncesc opt ore pe zi, program de lucru obişnuit, prevăzut pentru orice altă întreprindere din afara instituţiei penitenciare.


În atelierul proaspăt renovat, meşteriţele de la Rusca confecţionează doar partea de sus a încălţămintei, talpa fiind fabricată în Italia. Deşi munca este migăloasă, deţinutele sunt mulţumite că pot să câştige un ban, dar şi de faptul că timpul trece mai repede lucrând. Deţinutele încadrate în activitate învaţă meseria la cursurile organizate de întreprindere. 


Omul de afaceri italian Maurizio Conti, care activează în ţara noastră de mai bine de 10 ani, a investit în atelier peste 15 mii de euro. Chiar dacă forţa de muncă din penitenciar nu este mai ieftină decât în libertate, italianul a iniţiat această afacere în instituţia dată cu scopul de a ajuta deţinutele. Fiecare deţinută angajată în atelier va fi plătită în funcţie de volumul şi complexitatea sarcinilor pe care le are, salariile pornind de la 1900 de lei.

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco