• Curierul de Hâncești

Nicanor Aspru din Ciuciuleni – câştigătorul Concursului Declamatorilor


Sâmbăta trecută, în incinta Bibliotecii publice raionale „ÎPS A. Plămădeală” s-a desfăşurat cea de-a XI-a ediţie a Concursului raional al Declamatorilor, consacrat poetului Traian Vasilcău, cunoscut şi ca Traianus, care este şi un cunoscut eseist, traducător şi textier contemporan.


La concursul organizat de Direcţia Cultură şi Turism Hânceşti, Direcţia raională Învăţământ şi Biblioteca publică raională, au participat peste 40 de concurenţi din instituţiile de învăţământ ale raionului (clasele IX-XII), care au fost încurajaţi de pedagogi, bibliotecari şi colegi, veniţi să-i susţină în frumoasa confruntare a versului lui Traianus. Însuşi autorul, care a avut şi rolul de preşedinte al juriului în acest concurs, în deschiderea evenimentului, s-a arătat plăcut surprins de prezenţa în număr atât de mare a participanţilor, mulţumindu-le că s-au aplecat asupra versului său, pe care îl numeşte poetic “nesomnul său liric”, după care a recitat câteva dintre poemele sale.


Pentru a întregi atmosfera de sărbătoare şi a crea un cadru festiv pentru debutul concursului, invitatul special, tânărul muzician Marcel Lazăr, a încântat publicul cu un colaj din operele compozitorilor Chopin şi Beethoven, interpretate într-o manieră inedită la pian. După o confruntare în care concurenţii au dat ce au avut mai bun, juriul a acordat Premiul Mare lui Nicanor Aspru din GM Ciuciuleni, locul I - lui Sergiu Vâzdoagă din LT “Şt. Holban” Cărpineni, locul II – Nicoletei Mămăligă din GM Buţeni şi Arianei Gubencu din LT “M. Sadoveanu” Hânceşti, locul III – lui Oleg Ignat din LT “M. Lomonosov” Hânceşti, lui Ştefan Copăceanu din LT “C. Radu” Leuşeni şi lui Gheorghe Doboş din LT “M. Eminescu” Hânceşti. Câştigătorii s-au ales cu diplome şi premii băneşti din partea organizatorilor.

Elena ZAIŢEV

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco