• Curierul de Hâncești

Noi cazuri de coronavirus în raionul Hânceşti, patru dintre care sunt din oraş

După o mică relaxare de sărbători, în raionul Hânceşti, situaţia epidemiologică prin infectare la Covid-19 a luat mici proporţii, numărul infectaţilor crescând uşor, de la 48 de cazuri, înregistraţi până la data de 23 aprilie, la 56 – înregistraţi deja la o săptămână, adică la data de 30 aprilie, curent.

Astfel, în perioada 23-30 aprilie, curent, pe raionul Hânceşti s-au mai adăugat încă 8 cazuri, acestea fiind din localităţile: 4 - or. Hânceşti, 2 – Fundul Galbenei şi 1 – Drăguşenii Noi, o parte din aceştia fiind internaţi în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului raional, ceilalţi - în instituţiile medicale din capitală.

„Dintre cele 56 de persoane testate pozitiv cu Covid-19 pe raionul Hânceşti până la moment, din păcate avem 2 decedaţi, dar şi 39 de persoane recuperate, care s-au întors acasă tratate deja”- a specificat pentru CURIER Tamara Pascari, şefa Centrului de Sănătate Publică Hânceşti.

La moment, în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului raional Hânceşti sunt internaţi doar 3 pacienţi testaţi pozitiv la Covid-19 – un bărbat de 54 de ani din s. Cărpineni, o femeie de 69 de ani din Drăguşenii Noi şi o tânără de 32 de ani din s. Sărata Galbenă, internată chiar ieri. „Din totalul de 16 pacienţi pe care i-am avut săptămâna trecută, 14 pacienţi au fost deja externaţi, 2 pacienţi (bărbatul din Cărpineni şi femeia din Drăguşenii Noi) urmează să fie testaţi repetat astăzi, starea lor fiind deja satisfăcătoare, starea tinerei este gravă, ea fiind internată ieri cu pneumonie bilaterală – a declarat pentru Curier, şefa Secţiei, Ludmila Sâli.

Tabloul epidemiologic prin Covid-19 pe raionul Hânceşti, cu persoane testate pozitiv la coronavirus este următorul: Bălceana – 16 persoane, Boghiceni – 10 persoane, or. Hânceşti – 8 persoane, s. Sofia – 4 persoane, s. Cărpineni – 3 persoane, s. Fundul Galbenei – 3 persoane, s. Drăguşeni – 2 persoane, s. Drăguşenii Noi – 2 persoane şi câte o persoană în localităţile: Bujor, Mingir, Sărăteni, Pogăneşti, Sărata Galbenă, Horodca, Ciuciuleni şi Buţeni.

Tatiana TODOSEICIUC

4962 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco