• Curierul de Hâncești

Noi învestiri în funcţii!

Ion Mereuţă – noul şef al Oficiului Teritorial Hânceşti al Cancelariei de Stat. Consilierul raional din partea PDM, secretarul Organizaţiei Raionale a PDM Hânceşti, Ion Mereuţă este noul şef al Oficiului Teritorial Hânceşti al Cancelariei de Stat, funcţie deţinută anterior de către fostul secretar al Consiliului raional, Dorian Taşcă. Ion Mereuţă este numit în funcţia respectivă prin hotărârea Guvernului din data de 2 martie 2016 pe un mandat de patru ani.


Dl Mereuţă este jurist de specialitate. Din anul 1978 până în 2012 a activat în sistemul vamal din ţară, începând de la simplu colaborator până la şef de direcţie în aparatul central al Serviciului Vamal din Republica Moldova.  


   Din 2012 până la numirea sa în funcţia respectivă a activat în calitate de lector universitar la Catedra Drept Public al Universităţii de Studii Europene din Moldova, unde a citit cursul Dreptul vamal. 


  Întrebat de CURIER, care îi sunt priorităţile în exercitarea noii sale funcţii, dl Mereuţă ne-a specificat următoarele: „În primul rând, coordonarea eficientă a serviciilor desconcentrate în exercitarea atribuţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare, din toate cele patru raioane -  Hânceşti, Leova, Basarabeasca şi Cimişlia, aflate sub jurisdicţia Oficiului Teritorial Hânceşti. În al doilea rând, voi pune accentul pe ridicarea nivelului calităţii controlului asupra actelor administrative emise de administraţiile publice locale de nivelul întâi şi doi. Totodată, vom monitoriza procesul de conlucrare a APL de ambele nivele şi serviciile desconcentrate, ţinând la control respectiv şi desfăşurarea licitaţiilor, adică procurarea sau vânzarea bunurilor publice prin sistemul de achiziţii publice de către APL.”


  Ion Mereuţă este decorat cu distincţii departamentale şi de stat. În 1996, pentru contribuţie esenţială la perfecţionarea controlului vamal, fluidizarea traficului de mărfuri şi călători, şi profesionalism înalt, Ion Mereuţă a fost decorat cu Medalia „Meritul Civic”.


  Noul şef al Oficiului Teritorial Hânceşti locuieşte în or. Hânceşti, are 59 de ani, este căsătorit, are 2 copii şi 3 nepoţi. Tatiana Todoseiciuc

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco