• Curierul de Hâncești

Noua cantină de la LT „M. Eminescu” din Hânceşti - cu condiţii excelente

Lucrările de construcţie a cantinei Liceului Teoretic „M. Eminescu” din Hânceşti au început acum doi ani şi au fost finisate în luna noiembrie, anul trecut. La moment, cantina are capacitatea în jur de 150-160 locuri, comparativ cu cele doar 60 de locuri pe care le avea de la fondarea şcolii, din anul 1966.

Atât elevii cât şi lucrătorii instituţii sunt mulţumiţi de noul spaţiu care s-a construit. „Eu nu lucrez de mult timp aici, dar din ceea ce spun elevii, precum şi profesorii, cred că s-au produs mari schimbări. Ce pot să spun e că sunt condiţii foarte bune, totul e curat, aranjat, avem toate condiţiile de muncă. Copii sunt bucuroşi şi noi suntem satisfăcuţi” - ne-a spus Olga Negrescu, bucătar la LT „M. Eminescu”.

Cei care beneficiază de alimentaţie gratuită sunt elevii claselor primare, precum şi un grup de copii din familii socialmente vulnerabile (20 la număr).

După prima pauză, sunt alimentaţi elevii claselor întâi, după a doua - două clase de a II-a şi una de a III-a, iar după a treia pauză - restul claselor.

„În comparaţie cum era înainte, acum e un spaţiu mai mare, şi mai frumos, este totul nou şi bine amenajat. Şi pentru copii e mai comod şi frumos” – a spus Inga Catanoi, director adjunct pentru educaţie. Cheltuielile pentru extinderea şi construcţia noii cantine au fost suportate din bugetul şcolii.

Aurel VICLIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco