• Curierul de Hâncești

„...Nu-i nimic imposibil dacă ai dorinţă!”

Adrian Bucşa, este un sportiv din Hânceşti, care la vârsta de 16 ani, are deja mari succese în box şi kickboxing. Acest tânăr este multiplu învingător la diverse turnee naţionale şi internaţionale, multiplu campion naţional şi mondial, participant al campionatului european de box. Pe acest uimitor sportiv vreau să-l cunoaştem în mai îndeaproape.

Adrian practică boxul de la vârsta de 10 ani. „Eram foarte curios de acest sport şi am decis să încep a mă antrena. De la început am întâlnit ceva dificultăţi, dar nu-i nimic imposibil, dacă ai dorinţă, şi eu am avut-o chiar din primul an de antrenamente” – ne-a povestit Adrian despre primii paşi în practicarea sportului.

Actualmente Adrian îşi face studiile la Colegiul de Construcţii, la specialitatea, evaluarea imobilului. Antrenamentele la box le face în sala specializată pe box, unde antrenor îi este Igor Untilă, maestru în sport. „Mă mândresc cu antrenorul meu, este un tehnician cu o măiestrie bogată, el ne învaţă lucruri bune în sport cât şi în viaţă, antrenamentele cu el sunt foarte productive” – a povestit Adrian despre antrenorul său.

Numărul trofeelor câştigate de Adrian sunt uimitoare - este de 4 ori campion naţional la kickboxing, dublu campion mondial, (Italia 2015 şi Lituania 2016), la fel şi la box este de 4 ori campion naţional şi de două ori a ocupat locul V, la campionatul european (Bulgaria 2017 şi Rusia 2018), şi multe alte competiţii naţionale şi internaţionale, unde Adrian s-a ales cu locuri de frunte.


„Pe viitor vreau să aduc medalii de la campionatele europene, vreau să mă dezvolt în continuare şi să evoluez în acest sport. Am multe planuri, multe ţinte, dar principala mea ţintă este să aduc medalii de la Jocurile Olimpice, acesta este visul meu, şi o să depun mult efort pentru ca să ajung la îndeplinirea lui” – a povestit Adrian despre planurile sale pe viitor.

„Dragostea mea pentru box a pornit din primele lupte, primele victorii, în acele momente te apasă emoţiile foarte tare, dar când învingi, eşti cel mai fericit. Antrenorul şi părinţii mei mereu m-au motivat, sunt fericit că sunt înconjurat de aşa oameni. Vreau să spun că chiar şi o pierdere te motivează foarte mult, deoarece o pierdere te motivează mai mult decât o victorie, fiindcă începi a munci mai mult pentru a nu mai suferi astfel de înfrângeri” – a povestit tânărul sportiv despre dragostea sa pentru box.


Pe lângă el, mai practică acest sport alţi doi verişori de ai lui, Dorin şi Nicolae Bucşa, dintre care Adrian este cel mai mic, ei la fel sunt campioni cu renume în acest sport, multipli campioni naţionali şi internaţionali. Adrian este un sportiv universal, îi plac mai multe sporturi, dar totuşi inima lui aparţine boxului.


„Vreau să mulţumesc antrenorului meu, Igor Untilă, pentru efortul depus, pentru că crede în mine şi mă ajută să evoluez la diferite turnee, mereu mă îndrumă spre bine, îmi dă sfaturi şi are grijă de sănătatea mea. La fel vreau să mulţumesc şi părinţilor pentru încredere, motivarea şi susţinerea care mi-au oferit-o de-a lungul anilor. Colegilor mei sportivi vreau să le urez mult succes şi realizări frumoase pe viitor.”

Îi dorim lui Adrian să ajungă la împlinirea scopurilor pe care şi le-a propus.


Aurel VICLIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco