• Curierul de Hâncești

„Nu voi lăsa ca muzica să plece din inima mea niciodată”

Muzica este parte componentă a naturii. Este omniprezentă. De-a lungul anilor, aceasta a continuat să însoțească omul în evoluția sa, fiind prezentă în orice moment al vieţii. Lavinea Negru, tânăra în vârsta de 17 ani, care îşi face studiile la LT „M. Eminescu”, este una din aceste persoane care nu-şi vede viaţa fără de muzică. Lavinea face vocal de la vârsta de 8 ani şi studiază pianul de la 11 ani la Şcoala de Arte „Timotei Bătrânul”. În numărul acesta vom cunoaşte istoria Laviniei.

„Am iubit muzica din prima clipa când mi-au ajuns la ureche notele unei piese clasice instrumentale. Muzica cu versurile şi melodia ei este ca o carte citită. Daca ştii să înţelegi ce îţi transmite, ajunge acolo unde trebuie, în suflet. Prin ea îmi redau sentimentele și emoțiile pe care le simt. Îmi este mai ușor să mă apropii de o persoană prin intermediul muzicii, deoarece nu sunt o persoană atât de deschisă”- ne-a istorisit Lavinea despre dragostea ei faţă de muzică.

Lavinea face parte din grupul muzical „Vocea Reformațiunii”, format din 7 fete. Împreună cu grupul ei cântă la conferințe și nunți creștine, organizează concerte de caritate, şi participă la diferite evenimente creştine. Împreună cu grupul din care face parte a fost invitată şi în străinătate să evolueze în aşa ţări, precum: România şi Ucraina. „Cântăm cântări spre lauda lui Dumnezeu.” – a declarat Lavinea.


Despre Lavinea ne-a povestit şi verişoara ei Adriana. „Cu Lavinea suntem bune prietene încă de mici copii, este o fată talentată, cântăm deseori împreună. Mereu când are ceva pe suflet, tot ceea ce o poate liniști este muzica, cântă mult la pian și prin asta pot înțelege ce are ea pe suflet, ce simte.”

Lavinea spune că talentul şi dragostea l-a moştenit de la bunica sa, care la rândul ei, a fost o persoană talentată muzical. „Iubesc foarte mult muzica şi nu voi lăsa ca muzica să plece din inima mea niciodată, deşi nu cred că îmi voi lega viitorul doar de muzică, doresc să mă dezvolt şi în domeniul medicinii” – spus tânăra talentată. Cu muzica va putea aduce vindecare sufletului, iar cu medicina va aduce vindecare corpului.


Platon spunea că muzica este o lege morală şi ea dă suflet universului, aripi minţii, zbor imaginaţiei, farmec tinereţii şi viaţă oricui. Omul care odată a cunoscut puterea muzicii niciodată nu va mai fi cum a fost. Din partea CURIERULUI îi dorim Laviniei succese şi multe bucurii de la ceea ce face.

Aurel VICLIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco