• Curierul de Hâncești

Învingătorul Festivalului „Rampa Teatrală”

Colectivul „Flori de lămâiţă” – învingătorul Festivalului de teatru „Rampa Teatrală”Duminică, în localitatea Mingir a avut loc cea de-a doua ediţie a Festivalului concurs raional de teatru „Rampa Teatrală”.


Concursul se desfăşoară o dată la doi ani şi adună cei mai talentaţi actori amatori din raionul Hânceşti. Premiul mare a fost oferit colectivului nou format „Flori de lămâiţă” din Hânceşti, care a prezentat spectacolul „Soacra cu trei nurori”, regizat de actorul şi conducătorul trupei de teatru „Ghioceii” din Mingir, Mihai Sărbu. 


La fel ca în prima ediţie a festivalului, participanţii au fost clasificaţi în două categorii individuale. Astfel, în scenă au evoluat trupe de teatru cu spectacol, dar şi monolog sau poezie. 


Organizatorii fiind Direcţia Cultură şi Turism Hânceşti, Trupa de teatru dramatic pentru tineri  „Ghioceii” şi primăria Mingir, au invitat la festival, întru susţinerea participanţilor, trupa de teatru „VOAB” din or. Orhei.


  Cea mai grea responsabilitate a evenimentului a fost cea a juriului, alcătuit din Ion Tulbu, şeful DCT Hânceşti şi preşedintele juriului, Diana Dicusară, director general pentru promovare şi conservare a patrimoniului cultural imaterial, Rodica Gamurari, reprezentantă a aceluiaşi centru, Valeriu Măntăluţă, actor din Chişinău şi Ilie Chiţanu, primarul de Mingir, dânşii dând dovadă de competenţă şi obiectivitate, oferind locuri premiante celor mai iscusiţi actori amatori din raion.


În acest context, premiul mare a fost oferit proaspătului colectiv cu un nume primăvăratic, „Flori de lămâiţă”.


Toţi cei prezenţi au avut parte şi de surprize: un work shop cu actriţa  de la „Ginta Latină”, Caterina Bozianu, prezentarea filmuleţului „Moromeţii”, filmat în Mingir în anul trecut, cu implicarea membrilor şi conducătorului trupei de teatru „ Ghioceii”, dansuri, interpretare muzicală etc.


  Mihai Sîrbu, conducătorul trupei de teatru „Ghioceii” şi regizorul colectivului câştigător a concluzionat următoarele:


   „A fost o ediţie desfăşurată la nivel înalt, cu o organizare bine ticluită şi cu participanţi bine pregătiţi. Noi i-am monitorizat încă de pe timpul repetiţiilor, pe alocuri i-am ajutat, le-am dat sfaturi şi i-am îndrumat în direcţii potrivite. Vremea de afară nu ne-a permis să petrecem şi parada, astfel că am trecut nemijlocit la spectacole, însă a fost o atmosferă caldă, aşa cum se întâmplă de obicei între oamenii de artă.”


  Menţionăm că următoarea ediţie va avea loc peste doi ani în municipiul Hânceşti.Elena Golubnic

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco