• Curierul de Hâncești

O familie mare și unită, înseamnă o familie fericită!

Familia este cea care îți oferă sprijinul atunci când te confrunți cu obstacolele vieții, te învață ce înseamnă iubire, înțelegere și respect, în sânul ei afli care sunt adevăratele valori ale vieții. Dumnezeu iubeşte şi poartă de grijă unei familii cu șase copii, din s. Cioara.


Deși sunt mulți, dar fericiți, deoarece soţii Aliona și Valeriu Tripac au oferit copiilor lor prilejuri benefice să se dezvolte şi să crească, dându-le o educație cât mai aleasă.

  Pentru a afla mai multe despre familia fericită, duminica trecută am mers în vizită la soții Aliona și Valeriu Tripac, care au crescut şi educat şase copii, la moment rămânând alături doar cu Maria, mezina, care actualmente este elevă în clasa a IX-a. Gospodarul casei, dl Valeriu, este un tată grijuliu, care mereu a muncit pentru familia sa - ba peste hotare, ba acasă, doar pentru ca copiii săi să nu ducă lipsă de nimic. „Acum sunt angajat la primărie, în calitate de paznic, aşa sunt acasă şi mai aproape de familie…” – ne spune dl Tripac. Dna Aliona nu lucrează nicăieri, dar nici nu ar avea cum, pentru că cineva trebuie să aibă grijă de soț și de copii, ne spune ea. 


   Soții au crescut și au oferit o educație cât mai bună pentru copiii lor, având un băiat și cinci fete. „Fiica cea mai mare, Elena are 24 ani, este logodită şi se află acum în Italia, pentru a munci și a-și realiza toate scopurile propuse. Valeriu este unicul băiat, în prezent îşi satisface serviciul militar în Armata Națională, în Cahul. Recent, Valeriu a fost transferat pentru două săptămâni în Bulboaca la perfecționare, iar noi am primit o scrisoare de mulțumire din partea comandantului. Valentina este cea de-a doua fiică, are 19 ani, anul acesta a finalizat cu succes liceul chiar în s. Cioara și acum activează în calitate de educatoare la o grădiniţă din Chișinău.


Anișoara învaţă în cl. a XII-a la liceul ,,Mihail Sadoveanu “ din or. Hâncești. Nadiușa, cea de-a patra fiică, a împlinit recent frumoasa vârstă de 17 ani, acum îşi face studiile în Chișinău la o școală profesională, însuşind meseria de broșator” – ne-a povestit dna Tripac, foarte mândră despre copiii care-i are.


  Mergând duminică în vizită, am aflat de la copiii familiei Tripac, că în minunata lor familie există sentimentul de dăruire, trăind într-o atmosferă de jertfire de sine şi dragoste. „În familia noastră toate se cultivă în chip firesc. Părinţii au purtat mereu de grija noastră și au căutat să nu ne lipsească nimic, iar noi având de toate suntem mulțumiți cu desăvârşire şi respectiv le suntem mereu alături pentru a le ajuta” – ne spune Valentina, fata mijlocie.


  „La început, nu ne-a fost atât de simplu, am lucrat din greu ca să economisim pentru cele absolut necesare, să obținem un trai decent și ușor, ne relatează dna Aliona. Totodată, nu ascundem și faptul că au mai existat multe alte dificultăți, dar care împreună, fiind mână de mână cu soţul meu le-am rezolvat cu ușurință. Înțelegerea, respectul și dragostea dintre noi le-au întrecut întotdeauna pe toate, căci familia, după cum spunea cineva, este aidoma unei frânghii ale căror noduri nu trebuie să se desfacă niciodată. Mereu am oferit copiilor noștri tot ceea ce este mai bun și important, adică sufletul nostru, am avut mereu mai multă grijă de fericirea lor, decât a noastră...”


   O sursă de existenţă şi de întreţinere a familiei Tripac este şi acel hectar de pământ, teren agricol, pe care îl prelucrează de sine stătător, împreună cu toţi copiii, cei plecaţi de acasă intervenind în zilele de week-end sau în vacanţă. „Pentru noi, familia este temelia întregii noastre ,,afaceri”, iar naşterea celor şase copii, este unul dintre motivele pentru care suntem recunoscători vieții și, pentru că uneori mai apar unele momente de umbră, mereu ne reamintim de cât de valoroasă este ea, familia noastră, suntem mulți, dar fericiți” – ne-a specificat la încheiere, gospodina casei.


  Ca să aflăm mai multe despre această familie, am vorbit cu fratele mai mic al dlui Valeriu, Sergiu Tripac, care a avut doar cuvinte de admiraţie. „În fața mea, împreună i-am văzut mereu doar fericiți, nepoţii încet-încet au crescut sub ochii părinților și acum se bucură toți de realizările obținute, de căldura, fericirea pe care o aduc în sufletele și în casa lor. Au sărit toți în ajutor ori de câte ori am avut nevoie”- ne-a spus fratele dlui Valeriu.


  Cuvinte de laudă la adresa acestei familii a avut şi primarul s. Cioara Elena Lambos: „Sunt o familie unită, plină de viață, cu emoții pozitive, suflet mare, se vede bucuria în ochii și chipul lor de a fi mereu alături la bine, la greu unul de celălalt și de a se ajuta reciproc cu ceea ce pot și au nevoie.”


  Totodată, dna primar a mai adăugat că în satul Cioara, mai există încă două familii cu mulți copii, este vorba despre familia Isacov cu șapte copii și familia Miron cu șase copii, dar cu o situaţie puţin mai dificilă, cărora administraţia publică locală le acordă periodic ajutor pentru întreţinerea copiilor.Luminița Tripac

Studentă USM

113 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco