• Curierul de Hâncești

O fetiţă de doi anişori a murit sub ochii mamei şi ai medicilor

Amărâţi de o pierdere irecuperabilă sunt doi părinţi din s. Cărpineni, care şi-au înmormântat marţi unicul său copil. Familia Ciugureanu  acuză medicii din satul Cărpineni de moartea micuţei lor fetiţe de doar doi anişori, care ar fi murit după ce s-ar fi îmbolnăvit de meningită. Ei spun că micuţa a murit cu zile pentru că infecţia nu ar fi fost diagnosticată şi tratată la timp. Copilul s-a stins sub ochii mamei în ambulanţă, în drum spre Spitalul raional. Medicii resping însă acuzaţiile. 


   Mama fetiţei, Irina Ciugureanu spune că sâmbătă dimineaţă a observat că micuţa are febră. „Peste câteva ore, starea ei s-a înrăutăţit şi eu am sunat la spitalul din sat unde mi s-a spus că ambulanţa deocamdată nu este disponibilă. Spre seară, când am văzut că fetiţa se simte şi mai rău, am chemat din nou ambulanţa, care ne-a dus la spital.” Acolo medicii au constatat că ar fi vorba despre o viroză şi i-au făcut copilului o injecţie, iar apoi l-au internat.


A doua zi, fetiţei i s-a făcut şi mai rău. „Când m-am sculat fata mea era bubotită toată şi vânătă. Am chemat doctorul, care după ce a consultat-o mi-a spus că trebuie dusă urgent la Hânceşti, după care i-au mai pus câteva injecţii, care cred eu, că nu mai aveau nici un rost.” Apoi femeia ne-a spus că au fost suite în salvare pentru a fi transportate la Spitalul raional. „Dar în drum spre spital ea a închis ochii pentru totdeauna…” – ne-a spus îndurerata mamă printre şiroaiele de lacrimi. Tânăra de 25 de ani spune ca a trăit un adevărat coşmar în ambulanţă când fetiţa i-a murit în braţe. Ea crede că injecţiile care i-au fost administrate de medicii din Cărpineni ar fi cauzat moartea micuţei.


În aceste condiţii, părinţii fetiţei acuză medicii din Cărpineni de neglijenţă. 


  De cealaltă parte, medicii de la spitalul din Cărpineni dau asigurări că au făcut tot ce au putut pentru a salva copilul. Ei spun însă că fetiţa ar fi făcut o infecţie virală severă, care în multe cazuri duce la deces. „Copilul a fost adus la spital cu febra 40. I s-a acordat primul ajutor, febra a scăzut, copilul s-a liniştit şi a adormit” - a declarat medicul pediatru de la Spitalul Cărpineni Natalia Schipschi. Când a fost controlat ulterior s-au observat erupţii hemoragice pe piele, specifice pentru această boală, o infecţie respiratorie virală acută, iar injecţiile administrate au fost pentru scăderea febrei.”


Totodată, medicii susţin ca micuţa avea şi o formă agresivă de meningita, care a evoluat foarte repede, iar ei nu au reuşit să facă nimic.


   Şocaţi de moartea copilului de doi ani sunt şi vecinii familiei. 


Întrucât familia este foarte săracă, rudele şi prietenii au pus mână de la mână pentru înmormântare. Toţi sunt îngroziţi de cele întâmplate.Tatiana Todoseiciuc

2 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco