• Curierul de Hâncești

O masă de binefacere pentru beneficiarii Organizaţiei „Dorcas”

În ajunul frumoaselor sărbători de iarnă – Crăciunul şi Anul Nou, reprezentanţii Misiunii Creştine de Binefacere „Armata Salvării”, corpul Hânceşti, împreună cu Organizaţia de caritate „Dorcas” a organizat la cantina orăşenească o masă de binefacere cu bucate alese de sărbătoare pentru cele 31 de familii din oraşul Hânceşti, aflate la întreţinerea acestora.


Amintim că, prin intermediul Misiunii Creştine de Binefacere „Armata Salvării” şi Organizaţia „Dorcas”, 31 de familii din or. Hânceşti primesc lunar un pachet cu produse alimentare, în sumă de 270 lei, finanţat din banii transferaţi de 31 de familii din Olanda.

„La finele anului, în ajun de Crăciun şi Anul Nou, ne-am dorit ca să-i adunăm pe toţi împreună pentru a le crea acea atmosferă de sărbătoare, de familie, citindu-le cuvântul Domnului, dar şi venind cu mesaje de felicitare, şi susţinere pentru ei, beneficiarii Organizaţiei „Dorcas” – bătrâni singuratici, neputincioşi şi vulnerabili – a declarat pentru CURIER Zinaida Jardan, conducătorul Misiunii Creştine de Binefacere „Armata Salvării”, corpul Hânceşti. Acu cinci ani, când am venit în funcţia respectivă, la evidenţă erau doar 7 familii, pe parcursul anilor, numărul lor însă s-a majorat, azi fiind deja 31 de familii. În acest sens, vreau să aduc sincere mulţumiri sponsorilor noştri, Organizaţiei „Dorcas”, care are în grija sa aceste familii, acordându-le ajutoare, precum şi lucrătorilor sociali din cadrul Direcţiei raionale Asistenţă Socială pentru acordarea serviciilor sociale acestor persoane la domiciliu, Consiliului raional şi primăriei municipale, autorităţi publice care sunt receptive la diversele probleme şi necesităţi apărute în deservirea beneficiarilor cantinei sociale.”

Cinci bătrâni, beneficiari ai Organizaţiei „Dorcas” au fost deserviţi în acea zi la domiciliu, întrucât sunt persoane ţintuite la pat. „Apropierea sărbătorilor şi magia acestora a fost simţită şi de cei mobilizaţi la pat, deoarece cu ajutorul lucrătorilor sociali le-am organizat mese de sărbătoare chiar la ei, acasă”- a încheiat sursa citată.


Tatiana TODOSEICIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco