• Curierul de Hâncești

O nouă unitate de salvatori şi pompieri va fi deschisă în luna aprilie la Hâncești


O nouă unitate de salvatori şi pompieri va fi deschisă în luna aprilie la Hâncești

În curând o nouă Unitate de Salvatori şi Pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență va fi dată în exploatare în orașul Hâncești. Potrivit, datelor IGSU, lucrările de construcție care au început anul precedent, la moment, sunt spre finisare, iar în scurt timp localnicii vor beneficia de o unitate pentru situaţii excepţionale, eficientă şi dotată în stil modern.

Remiza este edificată din temelie și va oferi condiții de muncă după standardele europene. Unitatea nouă de la Hâncești va avea mai multe birouri de lucru, camere de odihnă, sală de sport, un stadion cu teren de fotbal, dar şi boxe pentru păstrarea tehnicii de intervenţie în situaţii excepţionale. Aici vor activa peste 70 de salvatori și pompieri, care la moment sunt dislocaţi în alt edificiu. Lucrările de construcție a unității de la Hâncești au început anul trecut în cadrul unui parteneriat dintre Statele Unite ale Americii şi Republica Moldova. Construcţia din temelie a noii unităţi a apărut grație eforturilor comune a IGSU, autorităților publice locale, dar şi Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

Proiectul a fost finanţat cu susţinerea Comandamentului Forţelor Armate ale SUA, cu contribuția poporului SUA în valoare de peste 500 mii dolari. Pentru realizarea proiectului din bugetul de stat a fost alocată suma de 1160000 lei.Totodată, Consiliul raional Hâncești a contribuit peste 700 mii lei pentru achiziționarea, panourilor compozite Etalbond, mobilierului necesar, dar și a unui generator, iar Primăria orașului Hâncești a alocat peste 300 mii lei pentru procurarea acoperământului pentru stadion. Inaugurarea oficială a unității este planificată pentru luna aprilie anul curent. Unităţi similare deschise cu suportul forţelor armate a SUA au fost inaugurate la Căuşeni, Basarabeasca, Soroca, Edineţ, Cahul și Taraclia.

186 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco