• Curierul de Hâncești

Odihnă-n poezie cu „Rouă pe gene”

Ziua Mondială a Poeziei a fost marcată la Hânceşti prin lansarea cărţii „Rouă pe gene” a tinerei autoare Elena Zaiţev, reporter la ziarul raional „Curierul de Hânceşti”. A fost o adevărată sărbătoare a sufletului, poezia fiind pusă la loc de cinste.

An de an, pe 21 martie, este sărbătorită Ziua Mondială a Poeziei. Anul acesta a fost marcată la Hânceşti prin lansarea cărţii „Rouă pe gene ” a tinerei autoare Elena Zaiţev.

În calitate de oaspeţi au fost: Ion Tulbu, şeful Direcţiei Cultură şi Turism Hânceşti, Vera Buiuc reprezentant al Direcţiei Învăţământ Hânceşti, Zinaida Buruian viceprimarul municipiului Hânceşti, Marcela Mardare scriitoare şi lectorul cărţii, Timotei Bătrânu, pictor şi autor de versuri, Bezniţchi Lidia ex-directorul al şcolii medii (pe atunci) Lăpuşna, Nicoară Maria, profesoara de limbă şi literatură română a autoarei; Tudor Plăcintă director-interimar al instituţiei publice Centrul Raional de Cultură „Conacul Manuc Bey”, Hânceşti, Tatiana Todoseciuc, redactorul şef al ziarului raional.
Lectorul cărții, dna Marcela Mardare, a menţionat că: „Elena Zaiţev este poetul liric care ştie să treacă prin sufletul ei sentimentul. Când citeşti poezia ei, chiar dacă nu o cunoşti, o citeşti printre rânduri. Este un bun observator al naturii şi al fiinţei umane pe care le prezintă în felul ei atât de frumos, încât şi nouă să ne fie drag”. Despre primele încercări ale autoarei în lumea poeziei a vorbit profesoara ei de limbă și literatură română dna Nicoară Maria din c. Lăpuşna. Cu un mesaj de felicitare şi impresii despre cartea, din partea Direcţiei Învăţământ Hânceşti, a venit dna Vera Buiuc, recunoscând că şi-a găsit odihnă-n poezie cu adevărat.

Cu drag i-au fost alături şi colegii de redacţie a ziarului raional, în numele cărora cu un mesaj de felicitare a încurajat-o redactorul şef, Tatiana Todoseiciuc. Cu un mesaj plin de încurajare a umplut atmosfera de sărbătoare şi dl Timotei Bătrânu.


Autoarea şi-a amintit cu drag despre paşii pe care i-a făcut în lumea poeziei. Ne-a mărturisit faptul că şi-a publicat poeziile sale în ziarele şi revistele pentru elevii, fiind în anii de şcoală. O avalanşă de idei, izvor de inspiraţie i-au dat trăirile sufleteşti, emoţiile, fiind adolescentă: „Mă inspiră tot ceea ce trăim, viaţa este foarte frumoasă, indiferent de problemele cu care ne confruntăm. Mă bucură să o trăiesc la o intensitate maximă”. Dl Ion Tulbu a subliniat că „versurile Elenei Zaiţev sunt de o profunzime deosebită. Are un început foarte bun şi îi dorim succes mai departe”.


Poeziile din cartea „Rouă pe gene" au fost recitate cu drag de un grup de elevi de la LT „M. Sadoveanu". Ne-au bucurat cu un recital şi laureatele Concursului raional al declamatorului: Elena Chiosa de la aceeaşi instituţie şi Nicoleta Chiriac de la GM Oneşti. O surpriză a sărbătorii a fost şi poezia–omagiu, dedicată protagonistei evenimentului, venită din partea poetei Eudochia Plăcintă din Hânceşti,

Diana Bocov,

elevă GM Oneşti

194 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco