• Curierul de Hâncești

Până la urmă, banii aduc fericirea?!

Iubiți-vă și apreciați-vă oamenii de lângă voi pentru ceea ce au în suflet nu pentru ceea ce au în buzunar.Uneori banii, costă cam prea mult. Costă ani, sănătate, oameni dragi, copii, părinți, familie, fericire și mai costă și viață chiar. Cu toții cunoaștem gustul amar al acestora, cu toții cunoaștem mrejele tentante și clișeele la care suntem expuși din cauza acestora. Sunt oameni care sunt orbiți doar de bani, oameni care se agață de alți oameni doar din interese financiare, pentru care omenia nu există și consideră că oricine și orice pe lume este dirijat de ban și de putere.


Pe pământ este o lege, cu mâinile goale venim și la fel plecăm. Indiferent de nivelul și treapta socială pe care o ocupi aici, acolo suntem toți egali. În amintirile mele se derulează un caz, mai degrabă aș numi-o lecție, pe care am învățat-o când eram încă copil.

La vârsta de 10 ani, eram internată într-un spital privat pentru copii din Chișinău. În una dintre nopțile petrecute acolo, un strigăt ca din gură de șarpe a unei mămici, ne-a trezit. Toată lumea era panicată, se aprinsese luminile întregului etaj, se crease haos, surorile medicale erau cu toatele panicate, iar medicul de gardă nu era de găsit. Sala de operație a fost deschisă imediat, iar zorii au venit cu greu pentru mămica acelei fetițe, zorii vin cu speranță, pentru ea însă...

După cum înțelesesem, pacienta adusă era fetița unor înalți demnitari de stat, iar aceea nu era prima oară când au internat-o acolo. Mămica ei deținea funcția de procuror la Curtea de Apel, iar tatăl ei polițist de frontieră. Îmi dau bine seama că zarva creată era într-o anumită măsură din frica pentru funcțiile deținute de părinții acesteia. Fetița suferea de o malformație gravă la cap, în momentele critice, părinții acesteia ofereau oricât, orice și abuzau de putere și funcția ocupată pentru a deschide anumite uși. Din nefericire acea noapte a fost fatală pentru fetiță, aceasta a pierdut lupta cu viața!

Medicul, care în acea noapte a operat-o, a fost concediat și pe numele lui a fost deschis un dosar penal instantaneu cu preluare în instanța de judecată sub pretextul că nu le-a salvat fetița la timp, dar să fim realiști, nu decide omul dacă nu vrea Domnul! Consideram că această amintire vine ca o umbră pentru mine, dar nu a fost așa, lecția am înțeles-o abia acum după mulți ani.

Suntem simpli muritori, cineva spunea că noi pe pământ venim ca într-o vizită, abuzul de putere, banii, avuția și toate lucrurile materiale, cad în fața morții. Nu ne agățăm de oameni cu bani, ci cu sentimente.

Iubiți-vă și apreciați-vă oamenii de lângă voi pentru ce au în suflet nu ce au în buzunar.Maria MUNTEANU

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco