• Curierul de Hâncești

Participanţii din Afganistan – decoraţi cu Crucea comemorativă şi un premiu de 500 lei


Ieri, Centrul Militar Teritorial Hânceşti, în colaborare cu Uniunea Veteranilor participanţi la războiul din Afganistan „M. Viteazul” din r. Hânceşti şi conducerea raionului au organizat un miting solemn cu prilejul aniversării celor 30 de ani de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan, la care au fost invitaţi toţi participanţii acestui conflict armat din raionul Hânceşti. Din cei 458 de participanţi la războiul din Afganistan din raionul nostru, 7 au decedat pe câmpul de luptă. Pentru ei şi mulţi alţii ce nu s-au mai întors din acel crâncen război, cei prezenţi au ţinut un minut de reculegere.


Evenimentul a avut loc în sala mare a primăriei Hânceşti, aici fiind prezenţi majoritatea veteranilor afganezi din raionul Hânceşti, precum şi reprezentanţi ai conducerii raionului, Centrului Militar Teritorial şi Uniunii Veteranilor participanţi la războiul din Afganistan „M. Viteazul”, etc.

Cu mesaje de felicitare şi cuvinte de înaltă consideraţiune au venit vicepreşedintele raionului Iurie Levinschi, preşedintele Uniunii Veteranilor participanţi la războiul din Afganistan „M. Viteazul” Victor Raşcu, reprezentantul Guvernului în teritoriu Ion Mereuţă, la moment degrevat din funcţie, preşedintele raionului Ghenadie Buza şi primarul mun. Hânceşti Alexandru Botnari, ambii degrevaţi la moment din funcţie, în legătură cu lansarea în calitate de candidaţi la alegerile parlamentare.


„Sunteţi un exemplu viu de vitejie pentru generaţia tânără, în numele tuturor cetăţenilor din raion vă mulţumim pentru eroismul manifestat şi spiritul de sacrificiu” – a specificat dl Levinschi. Cu cuvinte de înaltă apreciere a patriotismului şi devotamentului a venit în faţa celor prezenţi şi reprezentantul Guvernului, degrevat din funcţie. „Vă dorim sănătate de care acum aveţi nevoie cel mai mult şi vă mulţumesc că luaţi parte activă la viaţa societăţii. Vreau să vă asigur că administraţia publică locală de ambele nivele, precum şi Guvernul face tot posibilul să vă asigure acel pachet minim de existenţă pentru a vă facilita într-o oarecare măsură viaţa”- a menţionat Ion Mereuţă.


Cu mesaje de mulţumire, apreciere a eroismului, dar şi încurajare au venit şi Ghenadie Buza şi Alexandru Botnari, asigurându-i că ei vor fi şi în continuare alături de problemele lor, încercând să le soluţioneze în măsura posibilităţilor.

În cadrul mitingului solemn, toţi cei 215 participanţi la războiul din Afganistan din raionul nostru au fost decoraţi cu Medalia comemorativă, fiindu-le înmânată solemn, fiind anunţaţi totodată că în conformitate cu Dispoziţia preşedintelui raionului, fiecare dintre ei va fi premiat cu un premiu bănesc în mărime de 500 lei, bani alocaţi din bugetul Consiliului raional, care pot fi ridicaţi de la contabilitatea consiliului.


După mitingul solemn, cei prezenţi au asistat la un mic concert prezentat de copiii şi profesorii de la Şcoala de Arte Hânceşti, după care au urmat depunerile de flori la monumentul dedicat eroilor căzuţi în războiul din Afganistan „Mama îndurerată”, activitatea încheindu-se cu o masă de pomenire, organizată în contextul acestui eveniment.

Tatiana TODOSEICIUC


46 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco