• Curierul de Hâncești

Patru decenii dedicate Gării Auto


Nadejda Proşunina lucrează la Gara Auto Hânceşti de 44 de ani, dedicând întreaga viaţă unui singur loc de muncă. Colegii săi ne-au invitat să o cunoaştem şi noi, întrucât, spun ei, este un exemplu demn de urmat – de modestie, de omenie şi de profesionalism la serviciu.

Dna Nadejda activează la Gara Auto Hânceşti de 44 de ani, pentru început în calitate de dispecer, iar de mai bine de 20 de ani în calitate de dispecer-casier.

„Pe parcursul anilor am lucrat cu mulţi oameni şi cu diferiţi şefi, dar cu toţi m-am înţeles foarte bine. Nu e uşor să lucrezi cu oamenii, cu călătorii, dar ne străduim să le arătăm respect, ca să fie mulţumiţi de munca noastră” – menţionează dna Nadejda.


În cei peste 40 de ani de muncă s-a ciocnit cu diferite situaţii. „Îmi amintesc că, acum vreo 30 de ani, iarna, era zăpadă mare, drumurile necurăţate şi ruta Hânceşti-Pogăneşti a rămas în gară. Am înnoptat în gară cu copiii care erau pasagerii rutei. Atunci nu erau telefoane pentru a putea suna şi anunţa ce s-a întâmplat” – îşi aminteşte Nadejda Proşunina. Dna Nadejda recunoaşte că au fost şi cazuri când a vrut să scrie cerere de eliberare din funcţie, dar şefii n-au lăsat-o. Colegii ne spun că nu era lăsată să plece pentru că este foarte responsabilă.

„Îmi place foarte mult munca mea, colectivul care este ca o familie. Mă bucur de stima colegilor, fapt pentru care le mulţumesc foarte mult şi le doresc succes în tot ceea ce fac. Muncim cot la cot pentru a acorda cele mai bune servicii călătorilor noştri. Gara Auto vinde bilete în diferite direcţii, pentru rute naţionale şi internaţionale, cum ar fi spre România, Ucraina, Rusia, şi chiar bilete la mare”.

„Atunci când am venit să activez în cadrul Gării Auto Hânceşti în calitate de casier, dna Nadejda mi-a fost un bun profesor şi îndrumător nu doar în ceea ce ţine de chestiunile de serviciu, ci m-a învăţat frumoase calităţi precum bunătatea, răbdarea, omenia, respectul. Nu este doar o colegă, ci o mamă şi o prietenă, un exemplu pentru tineri în ceea ce priveşte devotamentul pentru munca pe care o îndeplineşte, răbdarea pe care o manifestă, perseverenţa. Pe lângă toate mai este şi o bună gospodină, care găteşte foarte gustos!


Ne bucurăm să o avem alături şi să învăţăm de la ea lucruri frumoase. Împreună cu întreg colecttivul îi dorim multă sănătate, să ne fie alături cu sfatul şi cu prezenţa, deoarece asemenea specialişti sunt azi o raritate” – a ţinut să specifice Svetlana Chitaica, şeful filialei Gara Auto Hânceşti. La aceste cuvinte frumoase s-a alăturat şi controlorul de peron Constantin Gavrilov, care a adăugat că dna Nadejda este respectată de toţi conducătorii auto şi de pasagerii care o cunosc în virtutea faptului că de patru decenii îi deserveşte la casierie cu amabilitate şi răbdare.

Deşi de cinci ani este la odihna bine meritată, dna Nadejda se bucură să fie în continuare utilă la întreprinderea căreia i-a fost fidelă toată viaţa, înlocuind pentru o perioadă determinată specialista aflată în concediul de maternitate.


Odată ce copiii săi şi nepoţii s-au împrăştiat în lume, colectivul Gării Auto Hânceşti îi este ca o familie. Pentru că aici au trecut cei mai frumoşi ani din viaţă, s-a simţit apreciată şi utilă, dăruind, la rândul său, apreciere şi respect tuturor celor din preajmă. Pentru aceasta, merită să fie cunoscută de toţi oamenii din raion.

Elena ZAIŢEV

193 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco