• Curierul de Hâncești

Pentru ea, muzica este un medicament al sufletului

Tânăra talentată pe care am descoperit-o în această săptămână este Estera Vetrogon, din s. Bălceana. Ea are 15 ani şi îşi face studiile în gimnaziul Bălceana. Estera este o pianistă inedită, dar şi o vocalistă la fel de bună. Talentul şi l-a descoperit la o vârstă foarte fragedă, la doar 4 anişori. Despre această domnişoară vreau să vă povestesc, deci să începem...

„Am început a cânta de la 4 anişori. Părinţii sunt cei care au observat că este o scânteie de talent în mine şi au decis să mă ajute să mă dezvolt în acest aspect. De aceea, din clasa II-a, am început a studia instrumentul muzical ,pianul. Şcoala muzicală am făcut-o în s. Lăpuşna.” – ne-a povestit Estera, despre primii ei paşi în lumea muzicii.


Estera îşi trage talentul de la tatăl ei, care cântă la mai multe instrumente muzicale şi are un auz muzical deosebit de dezvoltat. „ Încă de micuţă tatăl meu mă lua în braţele lui şi îmi cânta cântecele lui Teodor Negară, care este interpretul lui preferat. Tata este veteran al războiului din Afganistan, de aceea primul cântec care m-a învăţat a fost: „Tăticul meu e la război”. Îl cânta zâmbind, deoarece era bucuros ca Dumnezeu l-a ocrotit şi l-a adus acasă nevătămat. De asemenea l-a binecuvântat cu un dar de a cânta şi de a înţelege frumosul muzicii, care mi s-a transmis şi mie.”


„Îmi place muzica deoarece prin ea vezi lumea altfel, muzica este o inspiraţie vie, profundă. Muzica este un medicament al sufletului” – ne spune Estera, cu un zâmbet sincer şi plin de adorare.


Estera face parte din Ansamblu de muzică populară ,,Crăiţele”, de la Centrul de Creaţie Hânceşti. Împreună cu trupa din care face parte. ea se implică activ în viaţa social-culturală a raionul Hânceşti. „În cea mai mare parte îmi folosesc talentul pentru al lăuda pe Dumnezeu, dar, evident că muncesc mult ca să prosper, pentru a ajunge o bună pianistă ” – ne-a spus Estera.

Pe lângă faptul că Estera cântă cu vocea şi la pian, ea mai scrie şi versuri, la fel e pasionată şi de volei, dar nu şi în ultimul rând, este o elevă exemplară.


,,Aş vrea mult să-i mulţumesc lui Dumnezeu, fiindcă El m-a binecuvântat cu darul de a cânta, precum şi părinţilor, care mi-au fost mereu alături şi mi-au oferit ce au mai bun. Totodată, rămân mereu recunoscătoare primului meu profesor, Viorel Tiron, care a avut răbdare cu mine, m-a ajutat şi înţeles mereu. O persoană care m-a povăţuit şi mi-a dat sfaturi bune este şi Ludmila Cernei, ea m-a încurajat mult în domeniul muzicii, fiind ca o mamă pentru mine.”

Din partea echipei Curierului, îi dorim Esterei succes şi mari realizări.

Aurel VICLIUC

78 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco