• Curierul de Hâncești

Persoanele cu deficienţe de auz din zona sud s-au întrecut la şah şi tenis de masăMiercuri, în cantina socială din or. Hânceşti, au avut loc competiţii sportive între persoanele cu dizabilităţi de auz din zona de sud a Moldovei, la care au participat peste 100 de persoane.


La evenimentul organizat de Asociaţia republicană a surdo-muţilor în comun cu filiala Hânceşti, condusă de Vasile Rujanschi, a fost prezent preşedintele Asociaţiei surdo-muţilor din RM, Ruslan Lopatiuc, preşedintele filialei teritoriale sud a Asociaţiei surdo-muţilor, Vera Dudco, şefa direcţiei Asociaţiei Sociale din r. Hânceşti, Tamara Călugăru. Preşedintele Asociaţiei surdo-muţilor din RM a adus la cunoştinţa celor prezenţi câteva hotărâri luate de Guvern, între care retranslările ştirilor pentru persoanele cu deficienţe de auz, apărarea drepturilor acestora, posibilitatea de a apela serviciile de urgenţă printr-un program unic, prin semne, precum şi posibilitatea ca aceste persoane să beneficieze de permis de conducere.


De asemenea, s-au desfăşurat competiţii sportive de şah şi tenis de masă între bărbaţi şi femei din r. Hânceşti, Cimişlia, Basarabeasca şi Leova. Pe primul loc la şah s-a plasat echipa din r. Hânceşti, pe al doilea loc - r. Cimişlia, pe al treilea loc - r. Basarabeasca. La tenisul de masă primul şi al doilea loc l-a ocupat r. Cimişlia, iar al treilea loc - r. Hânceşti.


În total, la competiţii au participat 114 persoane. Pentru învingători au fost oferite diplome şi premii băneşti. 


În cadrul evenimentului, s-au abordat şi probleme legate de pensie, de aparatele auditive, de ajutorul medical pentru persoanele surdo-mute. Armata Salvării din or. Hânceşti a venit cu un act de binefacere, oferindu-le celor prezenţi o masă cu multe bucate gustoase. Surdo-muţii s-au putut bucura şi de colete cu îmbrăcăminte oferite în dar de filiala teritorială Sud.Alina Mihalaș

Stagiară

3 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco