• Curierul de Hâncești

”Pictura este un instrument de a-mi exprima sentimentele, trăirile, dar şi un loc de refugiu”

Francisc de Assisi spunea: „Cel care lucrează cu mâinile este un muncitor. Cel care lucrează cu mâinile şi capul este un meseriaş. Cel care lucrează cu mâinile, cu capul şi ci inima este un artist.” În numărul acesta, vreau să vă povestesc despre un tânăr deosebit, înzestrat cu talentul de a picta, vorbim despre Mateo Tarlev, originar din comuna Cărpineni, elev al Liceului Teoretic „Ştefan Holban”.

„Dragostea pentru desen a pornit de la bunica mea, pictam împreună cu ea încă din copilărie, de la vârsta de 8 ani” – a povestit Mateo despre cine i-a insuflat dragostea pentru pictură. Mateo a absolvit Şcoala de Arte din Cărpineni acum doi ani. „Nu am ceva planuri legate de pictură pe viitor, o fac doar din plăcere în timpul liber” – a declarat tânărul.

„Prefer să pictez peisaje și portrete. Îmi place mult să lucrez în ulei și cumva să pot prevedea rezultatul final înainte de a ajunge la el, dar asta face lucrurile greu de terminat câteodată. Lumea îmi spune că am talent, dar eu cred sincer că nu este. Fiecare cred că ar putea desena bine, trebuie doar un pic de muncă și pasiune” – a povestit Mateo.

Claude Monet, renumitul pictor francez, unul din aceea care au stat la baza stilului impresionist, este ghidul lui Mateo în lumea artei pictate. Aceste lucru se poate vedea în lucrările pictate de tânărul talentat, ele impresionează prin aspectul natural şi plin de viaţă.

Mateo a participat la o sumedenie de concursuri şi expoziţii de pictură în anii de şcoală, printre cele mai importante fiind: concursul „Ziua internaţională a tineretului” şi concursul Naţional de Pictură, de la ambele întorcându-se cu locuri premiante.

Arta este, în esenţă, cea mai profundă expresie a creativităţii umane. Pe cât de dificil de definit, pe atât de dificil de evaluat, având în vedere faptul că fiecare artist îşi alege singur regulile şi parametrii de lucru, se poate spune, totuşi, că arta este rezultatul alegerii. Pentru Mateo, pictura este un instrument de a-şi exprima sentimentele, trăirile, dar totodată şi un loc de refugiu.

Aurel VICLIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco