• Curierul de Hâncești

Pledoarie în favoarea abonării

La fiecare sfârşit de an, în luna decembrie, lansăm un apel către toţi cetăţenii raionului să se alăture marii noastre familii de iubitori ai CURIERULUI şi să perfecteze abonamente la ziarul raional, să ne fie alături şi în anul care vine. Ziarul raional nu este doar o sursă de informare locală, ci este şi un reflectorizant, dacă putem să-şi spunem aşa, al societăţii în care trăim, o oglindă în care, privindu-ne pe noi, vedem şi lumea din jurul nostru pe care fiecare dintre noi o reprezintă.

Deşi azi se dă prioritate surselor de informare online, noi facem o pledoarie pentru media tipărită, care ajunge în sătucuri şi cătune, acolo unde internetul încă n-a pătruns, la bătrâni care nu ştiu cum să folosească tehnologiile moderne, în schimb citesc cu plăcere noutăţile din gazeta raională, noutăţi care nu sunt transmise de televiziunile centrale şi care ajung la oameni doar prin intermediul ziarului local. Mai exact, facem pledoarie în favoarea abonării, pentru ca ziarul nostru să vină săptămână de săptămână în casele Dvs. Pe an ce trece, ziarelor locale le este tot mai greu să supravieţuiască, întrucât cheltuielile de editare şi de întreţinere sunt tot mai mari. Totuşi, ne bucurăm să constatăm că în rândurile abonaţilor sunt cititori care ne stau alături încă de la începuturi, care ne citesc cu fidelitate şi spun că nu-şi imaginează cum ar fi fără noi, că ne aşteaptă vinerea cu bucurie, lăsând la o parte treburile din gospodărie pentru a răsfoi ziarul încă mirosind a vopsea tipografică. Dragii noştri, vă mulţumim din inimă! Vă mulţumim că ne apreciaţi munca, că ne-aţi făcut membri ai familiilor voastre, că vă pasă de noi. Să ne trăiţi şi să ne abonaţi, şi pe alţii să-i agitaţi!


Anul 2018, a fost un an rodnic, deşi nu putem spune că rodnicia ni s-a dat uşor. Am avut de toate – reportaje interesante, ştiri despre realizări demne de laudă în localităţile raionului, oameni deosebiţi, istorii de viaţă dramatice. Nu s-a trecut nici fără „invitaţii” prin instanţele de judecată din partea unor subiecţi vizaţi în articole, care, însă, n-au putut să ne dovedească vinovăţia, pentru că noi ştim să ne facem munca cu onestitate. Mereu se vor găsi şi dintre cei nemulţumiţi, acesta-i riscul meseriei noastre...


Vreau să cred că, deşi unii factori (cum ar fi migraţia, lipsa interesului tinerilor pentru media tipărite, resursele financiare limitate, etc.) influenţează direct asupra numărului abonamentelor, în mod negativ desigur, vom continua totuşi să fim doriţi de Dvs. Arătaţi-le ziarul rudelor, prietenilor, vecinilor, căci în 15 ani de activitate încă mai auzim de la unele persoane că nici n-au ştiut de existenţa ziarului raional. Îndemnaţi-i să perfecteze un abonament, pentru a fi conectaţi la viaţa raionului, căci unde în altă parte vor găsi informaţii la zi despre ceea ce se întâmplă în comunităţile lor? Încurajaţi-vă copiii şi nepoţii să citească, nu doar să stea cu ochii în telefoane şi calculatoare. Puneţi-le în mâini un ziar.


În aşteptarea rezultatelor campaniei de abonare, a căror totaluri se fac la începutul anului viitor, de fiecare dată sperăm să fiţi mai mulţi decât în anul precedent. Pentru că existenţa ziarului nostru depinde în totalitate de voi. Vă invităm să vă mobilizaţi şi să ne abonaţi, să ne primiţi în casele Dvs. şi să colaboraţi cu noi. Noi batem la uşile Dvs., ne primiţi?

Elena ZAIŢEV

29 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco