• Curierul de Hâncești

Polițistul care l-a omorât pe Dan Osipciuc, condamnat la 12 ani şi jumătate de închisoare


Fostul şef al Poliţiei criminale din Hânceşti, Ion Cojocaru, a fost condamnat definitiv la 12 ani și 6 luni de închisoare cu privarea de dreptul de a deţine anumite funcţii timp de 7 ani, fiind recunoscut vinovat de depăşirea atribuţiilor de serviciu, însoţită de aplicarea armei de foc şi omorul intenţionat al tânărului Dan Osipciuc. Pedeapsa i-a fost stabilită prin cumul parţial al pedepselor. Acesta mai este obligat să achite în contul succesorilor victimei un prejudiciu moral şi material de 320 de mii de lei. Totodată, magistrații au încetat procesul penal în privinţa proprietarului complexului de agrement în care s-a produs tragedia şi care fusese acuzat de complicitate la crimă.

Amintim că cazul a avut loc în noaptea spre 21 iunie 2018, când trei tineri au decis să se răcorească în piscina complexului, în afara orelor de program şi fără a cere permisiunea administraţiei centrului de agrement.

Proprietarul i-ar fi cerut respectivului poliţist să-l ajute să depisteze şi să-i pedepsească pe cei care intră pe teritoriul bazei de odihnă în afara programului şi provoacă pagube. Drept urmare, în lipsa unor temeiuri şi împuterniciri legale, în lipsa înregistrării unei sesizări privind comiterea unei infracţiuni, cei doi au organizat o ambuscadă la piscina respectivă, cu folosirea armelor din dotare de model „Makarov” şi „Glock-17 PHC 765”.

Procurorii au constatat că cei doi au folosit armele chiar dacă nu exista un pericol iminent pentru securitatea acestora, întrucât nicio persoană aflată pe teritoriul localului nu era înarmată ca să prezinte pericol. Astfel, unul dintre cei trei tineri, Dan Osipciuc, (care se scăldau în acea noapte în bazin) a fost grav rănit, decedând la scurt timp în spital.

Procurorii anunță că vor contesta sentinţa și vor cere agravarea pedepsei pentru fostul poliţist, dar şi condamnarea proprietarului complexului de agrement.

Cătălina DRAGOŞ

325 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco