• Curierul de Hâncești

Pomene de Blajini pentru cei mai săraci

Duminică, de Ziua Paştelui Blajinilor, trei familii din oraşul Hânceşti au creat puţină lumină şi bucurie în casele a 15 familii socialmente-vulnerabile din mun. Hânceşti, oferindu-le în dar câte un ajutor de sărbători. Vasile şi Elizaveta Rujanschi, Marina şi Victor Schiţco şi Maria Mihailiuc din or. Hânceşti, echipaţi corespunzător perioadei de pandemie, au mers în vizită la 15 familii din oraş, şi le-au dus câte un prânz cald, dar şi câte o pască, şi ouă roşii.

„Deoarece anul acesta de Blajini nu am putut merge la cimitire, pentru a-i pomeni pe cei răposaţi, accesul fiind interzis pe motiv de carantină, am decis să facem puţină milostivenie, mai bine zis pomană, cu cei mai trişti ca noi, pentru care o masă de sărbătoare este o raritate sau un lux nepermis. Se spune că o pomană primită e cea care o faci pentru un om nevoiaş, şi căruia îi dai din puţinul pe care îl ai tu…- a declarat pentru Curier, Elizaveta Rujanschi din Hânceşti. Majoritatea dintre ei s-au arătat surprinşi de gestul nostru, noi, însă am rămas satisfăcuţi, că pe lângă acea mirare, am putut citi în ochii lor şi o bucurie de nedescris.”

„În oraş, dar şi în toate localităţile raionului nostru, avem o mulţime de familii similare, de aceea fiecare dintre noi ar putea să facă astfel de gesturi de caritate pentru a ajuta aceste familii, şi nu doar de sărbători” – a specificat Vasile Rujanschi, preşedintele Asociaţiei invalizilor din raion, care a mai adăugat în acest sens, că la moment cantina socială din or. Hânceşti a majorat numărul beneficiarilor de prânzuri calde, (de la 50 de persoane la 80 de persoane), prânzuri care în perioada pandemiei sunt livrate acasă la domiciliu. În acelaşi context, Rujanschi a ţinut să mulţumească pentru susţinere financiară primăriei Hânceşti, dar şi agenţilor economici din municipiu: „Garma-Grup” SRL, care îi asigură cu paste făinoase şi Brutăria „Brodeţchi” – cu produse de panificaţie.

Prânzurile la cele 35 de persoane în vârstă din diverse sate ale raionului sunt livrate la domiciliu de către o echipă mobilă a Direcţiei raionale Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei, iar pentru ceilalţi bătrâni care sunt din oraş, acestea sunt transportate de către Vasile Rujanschi şi Ion Verdeş din or. Hânceşti.

Tatiana TODOSEICIUC

106 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco