• Curierul de Hâncești

Povești de viață


Inimă de bărbat …
Se spune că bărbații nu iubesc și nu suferă la fel de puternic precum femeile. Greșit! Psihologii au confirmat că în inima unui bărbat uneori, poate exista mai multă afecțiune, mai multă tandrețe și mai multă căldură și mai multă durere decât ne-am putea imagina, doar că ei nu-şi exteriorizează emoţiile atât de mult. Întâlnim diferite caractere de bărbați, care la prima vedere par duri, dar în realitate se dovedesc a avea o inimă extrem de caldă. Însă după cum e dat omului, asemenea bărbați întâlnesc o femeie care nu-i poate aprecia inima la nivel, iar acest lucru îi poate afecta, pe unii dintre ei chiar pe viață.


În această vară, am cunoscut un prieten care are aproximativ 28 ani. Înalt, sculptat, un fizic frumos și bine îngrijit. La prima vedere părea genul de băiat dur, care psihologic era de neatins. Duritatea lui se intensifica pe măsură ce cineva încerca să-i pătrundă interiorul prin diverse întrebări.

Pentru cunoscători, acest caracter se observa că era afectat psihologic de ceva sau de cineva. A devenit o enigmă pentru mine, dar enigmele atrag! Victor nu oferea nici o emoție oricine nu ar fi fost alături de el - prieten, prietenă, rudă, cunoscut, el reacționa standard la oricine. La un moment dat, am îndrăznit să îi spun că are un fel de caracter de fier, un fel de Adolf Hitler, mi-a răspuns scurt și la fel de tabu: „Nimeni nu se naște rău, rău devii din cauza celor pe care îi întâlnești de-a lungul anilor” – a spus el.

Nu l-am presat pentru că la fel ușor era să pierd firul roșu care începea să mă intrige. Am lăsat ca ușile să se deschidă cu timpul.

Comunicam plăcut, începuse să îmi devină un bun prieten, chiar de câteva ori i-am cerut ajutorul și a făcut-o fără ezitare sau lipsă de încredere. Într-o seară ne-am întâlnim întâmplător în unul dintre localurile din oraș, Victor era cu prietenii, s-a apropiat și m-a salutat, eu curioasă întrebându-l de ce mereu îl văd doar cu băieți, el nu a răspuns, pur și simplu mi-a zâmbit.

Una dintre fetele cu care eram la masă mi-a spus că îl cunoaște din alte circumstanțe, de la fosta lui soție. Spre mirarea mea, am îndrăznit să întreb despre acea fată, nu era să îmi permit, dar Victor părea genul de băiat care nu ar putea vreodată pune suflet pentru o potențială relație mai ales căsătorie.

„Acest băiat a fost atât de folosit… Într-adevăr, pare dur, de neatins, însă sufletul lui e împietrit din cauza ei ” – mi-a spus prietena.

Mă întrebam oare în ce măsură poate greși o femeie, încât să îi fi distrus inima atât de ușor unui bărbat.

Să fiu sinceră, curiozitatea și mila s-au cuagulat atât de mult în mine încât am îndrăznit să-l întreb personal despre cele auzite.

„Da! Am iubit și am pierdut. Am întâlnit la 24 de ani o fată mai mare decât mine cu 8 ani, femeie de moravuri ușoare și care mai avea și copil. Eu m-am îndrăgostit, aparent și ea, însă diferența că doar eu sincer. Pentru mine nu conta că are un copil și în spate o anterioară căsătorie și mai ales așa o imagine denigrată. Lucrurile mergeau bine, iar eu eram din ce în ce mai fericit. Mă întrebam adesea care ar fi motivul acestei iubiri, eram plin de ea. Am avut ocazia de a avea fete mult mai cuminți, însă ea avea acel ceva ce mă acaparase total. Orice moft de-al ei era un prilej pentru mine de a o face fericită. I-am cumpărat mașină, îi plăteam chiria, îi dădeam bani, cadouri scumpe, flori și mai ales niciodată nu eram nepăsător față de copilul acesteia. Părinții mei nu erau de-acord, dar atât de puțin îmi păsa de acest lucru, încât pentru ea îmi neglijam părinții. Ne-am căsătorit, iar la scurt timp mai exact patru luni, ea mi-a venit cu foaia de divorț sub pretextul că nu se mai simte iubită. Situația a fost mult mai grea, mai dureroasă, mult mai nedreaptă decât eu vreodată aș putea spune în cuvinte” - mi-a povestit Victor.

La un moment dat, băiatul dur, de neatins, din imaginea mea, a devenit o rană latent sângerândă, un ghem de durere care îmi dădea impresia că l-am atins întrebându-l despre asta. S-a emoționat atât de tare atunci când mi-a spus că toată iubirea lui a fost o minciună…

„M-a folosit atât de mult, făcându-mă să scriu după ea apartamentul, mașina mea și o parte din acțiunile firmei mele. După divorț, știm bine că averea se împarte ambilor soți. Am iubit și am pierdut...” – a mai adăugat destul de emoționat băiatul.

Nu mai rămân cuvinte, dar ceea ce i-am spus lui, vă spun și vouă: „ Acești oameni sunt lecții de viață în fața cărora nu rămâne decât să te întorci și să pleci, lăsând mâna Domnului să-i judece, dar tu nu te distruge și nu sugruma dragostea altei fete pentru că cineva, cândva atât de mult te-a distrus.”


Maria MUNTEANU

16 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco