• Curierul de Hâncești

Povești de Viață Cu bani nu-ți cumperi copiiOmule, unde fugi? Ce cauți și nu mai găsești? Ce ai și nu-ți mai ajunge niciodată? Ce avere nu ai mai agonisit și alergi s-o ai, lăsând în urmă anii, sănătatea, fericirea, sufletul și oamenii dragi...


Astăzi, vreau să mă adresez tuturor părinților care sunt plecați de mulți ani peste hotarele țării pentru un ban în plus, dar care inconștient deja au ajuns să considere că acești bani acoperă existența lor în sufletul copiilor.

Nu judec și nici sentință nu dau acestor părinți, ei au plecat tot pentru binele familiei, doar că este dureros faptul că trecerea anilor le-a schimbat percepțiile mintale, făcându-i să creadă că banii care îi trimit acasă și scuza că ei sunt plecați pentru binele copiilor, i-au făcut să creadă că acesta este și modul de bună creștere, educare și dragostea de care suferă copii acestei țări.

Astăzi, vreau să vă povestesc o întâmplare, poate de unii dintre dumneavoastră știută. Cu câțiva ani în urmă, a ars o casă într-un sat din raionul Hâncești. Desigur, este o pagubă enormă pentru sărmanii gospodari. De menționat este faptul că proprietarii acelei case erau plecați de mai bine de 5 ani în Spania, inițial plecați pentru a face un viitor mai bun celor dragi și desigur ca tot moldoveanul construcția casei, ceea ce denotă că în casa care a ars, s-au investit ani și bani.

În casă locuiau copii proprietarilor, doi băieți de vârste diferite, dar care erau trecuți de clasa a 9-a, părinții trimiteau surse financiare, iar copiii locuiau singuri. În noaptea incendiului băieții erau în casa care a ars aproape în întregime....

În acea noapte, incendiul le-a luat anii, banii, casa, copiii și sufletul!

Bani faci, casă faci, dar copii? Anii în care ar fi putut fi împreună, i-au spulberat goana după bani. Dragostea și afecțiunea părintească era oferită prin internet, așteptând vara pentru a se putea vedea.

Toate acestea pentru că, nouă, oamenilor, niciodată nu ne mai ajunge câte ceva. Toate lucrurile și oamenii pe pământ au priorități diferite. Un copil poate multe ierta, mai puțin absența părinților lui. Îmi dau seama că sunt mulți de asemenea părinți care se simt între ciocan și nicovală și atunci când pleacă din țară, speră că banii le vor acoperi lipsa.

Dragi părinți, nu faceți această greșeală, copiii multe alinări găsesc, însă căldura părintească nu o compensează nimeni și nimic, cu atât mai mult banii!


Maria MUNTEANU

59 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco