• Curierul de Hâncești

Preşedintele Parlamentului într-o vizită de lucru în Hânceşti

Săptămâna trecută într-o vizită oficială în raionul Hânceşti a fost preşedintele Parlamentului Andrian Candu, însoţit de ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici, secretarul general al PDM Constantin Botnari, precum şi deputaţii în Parlament Angel Agache şi Anatolie Zagorodnîi care s-a întâlnit cu conducerea executivă a raionului şi municipiului, precum şi mai mulţi primari.

În cadrul întrunirii s-au discutat cele mai actuale probleme, care la moment necesită reforme, dar şi soluţii pentru ameliorarea situației social-economice a raionului Hânceşti. Mai mulţi primari prezenţi au abordat problema reparaţiei şi reabilitării traseului Leova-Leuşeni şi Hânceşti-Lozova-Călăraşi.


Săptămâna viitoare, Ministerul Economiei și Infrastructurii va prezenta harta drumurilor locale și naționale ce vor fi reabilitate în acest an din banii acumulați în Fondul Rutier, dar şi din cei oferiți de partenerii externi. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Andrian Candu și ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, în urma vizitei de lucru în raionul Hâncești, scrie publica.md .


Traseul Leova-Leușeni, cu o lungime de 40 de km, ce leagă zece localități din raioanele Leova și Hâncești, este primul pe listă, au menţionat oficialităţile.

„Avem un drum, să-i spunem, practic impracticabil. Este un drum ce străbate centrul localităților. Acest drum este unul strategic până la urmă", a menţionat primarul satului Cioara, Elena Lambos.


„Din satele din Leova să ajungi până la vama Leușeni primprejur, peste Hâncești, trebuie să traversezi o distanță de 100-110 km. Mergând pe acest drum, noi economisim 60 de km", a spus Ghenadie Buza, președintele raionului Hâncești.


Și drumul Hâncești-Lozova-Călărași, distrus de camioane, necesită a fi reparat. „Drumul practic este de o mașină și jumătate. Accidente chiar și zilele acestea s-au produs, mașinile ferindu-se una de alta prin nămol”, a precizat Lilian Musteaţă, primar comuna Bobeica.


Rămâne ca autorităţile centrale să decidă cum vor repartiza cele peste patru miliarde de lei destinate acestor lucrări. „Din momentul acesta toată responsabilitatea cade pe umerii dvs., pentru că va trebui să faceți planul de activitate, să găsiți contractorii, să găsiți materiale. Avem de făcut 1.000 de km, dacă noi o să reușim să facem 300-400 va fi o realizare destul de bună, dar trebuie să o facem", a specificat ministrul Economiei și Infrastructurii. Președintele Parlamentului, Andrian Candu i-a îndemnat pe primari să se grăbească pentru a nu lăsa lucrurile pe ultima sută de metri.

Până la sfârșitul acestui an, vor fi finalizate lucrările pe șantierul Hâncești-Lăpușna, deschis în 2014.

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco