• Curierul de Hâncești

Primăria mun. Hânceşti – câştigătoarea concursului „Cea mai verde, salubră şi amenajată localitate”

Marţi, membrii comisiei raionale pentru desfăşurarea bilunarului de salubrizare şi a concursului „Cea mai verde, salubră şi amenajată localitate” s-au întrunit în ultima şedinţă, în cadrul căreia au identificat câştigătorii. În acest an, primăria mun. Hânceşti s-a ales cu Premiul I!

„Bilunarul de salubrizare a localităţilor, demarat la 19 martie, a ajuns la final, încheindu-se la 31 mai. Noi cu toţii ne-am deplasat în teritoriu, am evaluat situaţia, am desfăşurat trei întruniri, iar azi am ajuns la momentul în care trebuie să facem totalurile, conform criteriilor de evaluare” – a menţionat în deschiderea şedinţei vicepreşedintele pe agricultură Dumitru Cornei, invitându-i pe membrii comisiei să se expună vizavi de acest subiect.


Ion Sîrbu, şeful Direcţiei Agricultură şi Alimentaţie, a specificat că membrii comisiei au efectuat vizite practic în toate localităţile identificate la penultima şedinţă ca fiind dintre cele mai curate şi amenajate, acestea fiind punctate după cum urmează, în ordine descrescătoare: Hânceşti, Mireşti, Boghiceni, Bobeica, Negrea, Caracui, Mingir, Nemţeni, Obileni, Secăreni, Sărata Galbenă, Fundul Galbenei, Buţeni, Şipoteni şi Păşcani. „După părerea mea, pe locul I merită să se plaseze primăria Hânceşti, pe locul II – Boghiceni, Bobeica şi Mireşti, pe locul III – Caracui, Negrea, Mingir şi Nemţeni” – s-a dat cu părerea dl Sîrbu, părere cu care s-au arătat de acord în mare parte toţi membrii comisiei, cu mici adăugiri.


După scurte deliberări, Dumitru Cornei a propus ca locul I să fie acordat primăriei Hânceşti, locul II – primăriilor Mireşti şi Boghiceni şi locul III – primăriilor Negrea, Caracui şi Cărpineni, luând în calcul toate criteriile de evaluare, inclusiv punctul 9, cu privire la mijloacele financiare investite de autorităţi în domeniul protecţiei mediului şi amenjării teritoriului, iar celelalte primării intrate în cursa finală să fie menţionate cu diplome. Propunerea a fost susţinută prin vot unanim de membrii comisiei, deşi unii s-au arătat reticenţi faţă de primăria Hânceşti, care, fiind mai mare şi mai dezvoltată, nu poate concura loial cu localităţile rurale, la care vicepreşedintele a punctat că toate primăriile concurează în condiţii egale, indiferent de mărime şi potenţial.


În final, Dumitru Cornei a mulţumit membrilor comisiei şi organelor de control implicate în monitorizarea bilunarului pentru munca depusă şi pentru receptivitate, urmând ca sursele finaciare pentru premierea câştigătorilor să fie identificate prin Consiliul raional, premierea fiind la prima şedinţă cu primarii care va urma după şedinţa Consiliului.

Elena ZAIŢEV

218 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco