• Curierul de Hâncești

Prima şedinţă a Consiliului municipal – axată pe problemele din sport

La 22 februarie, s-a desfăşurat prima şedinţă a Consiliului municipal din acest an, pe agenda de lucru a consilierilor regăsindu-se 16 chestiuni, între care redistribuirea unor surse financiare, acordarea unor ajutoare materiale, aprobarea hotarelor parcului municipal, procedura de obţinere a autorizaţiei de defrişare a arborilor din albia şi de pe malurile râului Cogîlnic ş.a.


Prima chestiune pusă la vot a fost cea cu privire la redistribuirea surselor financiare. Astfel, Consiliul a decis distribuirea mijloacelor financiare din contul soldului disponibil la situaţia din 01.01.2018 în sumă de 2 379 224.0 lei pentru mai multe lucrări, între care: achitarea datoriei pentru elaborarea planului general urbanistic al mun. Hânceşti, achitarea datoriei serviciilor de proiectare a unor străzi, construcţia reţelei publice de apă şi canalizare, lucrări cadastrale, reparaţii capitale a drumurilor, procurarea a 2 scrâncioburi şi a unei căruţe din lemn pentru amenajarea oraşului, amenajarea terenului artificial de mini fotbal la stadionul municipal ş.a.


În acest context, consilierul Vasile Colţa a venit cu o propunere la decizia nr.1: „La ultima şedinţă, s-a discutat că atunci când se va împărţi soldul disponibil, îl vom premia pe sportivul Dorin Goţonoagă. Dacă am promis acest lucru, trebuie să ne ţinem de cuvânt şi să identificăm cele 30 de mii de lei pentru a-l premia pe el şi pe antrenor”. După mai multe discuţii pro şi contra, s-a decis ca cele 30 de mii de lei necesare să fie luate din suma alocată pentru amenajarea terenului artificial de mini fotbal de la stadionul municipal. Şi pentru că veni vorba despre investiţiile în sport, Vasile Colţa l-a întrebat pe primarul Alexandru Botnari când se va construi în oraş o sală specializată de judo, pe care a promis-o în campania electorală, la care primarul a menţionat că un agent economic este dispus să investească în construcţia unei săli, primăria doar trebuie să aloce în acest sens un teren.


La următoarea şedinţă a Consiliului dânsul va veni cu o propunere şi atunci se va lua o decizie în consecinţă. Şi pentru că dl Colţa a întrebat şi de reparaţia străzii Mihai Moraru, care este în stare deplorabilă, Alexandru Botnari a specificat că această stradă este inclusă în lista de priorităţi a Guvernului şi urmează să fie reparată.


În finalul şedinţei, consilierul Boris Chetruş a solicitat primarului Alexandru Botnari informaţii referitoare la situaţia construcţiei din faţa policlinicii oraşului, care stagnează deja de mai mulţi ani. „La moment, ne confruntăm cu o mare problemă, şi anume faptul că garajele şi clădirile din preajma şantierului de construcţie sunt inundate, de aceea se efectuează săpături pentru a vedea de unde vine apa.


Acest teren a trecut în gestiunea unui nou proprietar, care în primăvară preconizează să înceapă lucrările de construcţie şi sperăm că această problemă va fi în sfârşit rezolvată, deoarece mai mulţi cetăţeni au investit peste 700 mii euro şi au rămas cu nimic” – a declarat Alexandru Botnari. Altă întrebare pusă de Boris Chetruş se referă la stadionul municipal, mai exact la gestionarul acestuia. „Cetăţenii întreabă cine este proprietarul stadionului, întrucât acolo se fac mari investiţii. A fost cumva dat în arendă?” – a fost întrebarea dlui consilier.


Primarul a specificat că stadionul este proprietatea primăriei şi nu poate fi înstrăinat, însă primăria a încheiat un acord de colaborare cu CS „Petrocub”, ambele părţi făcând investiţii substanţiale. De curând aici a fost instalat sistemul de iluminare pe timp de noapte, pentru ca meciurile să se poată desfăşura seara. Întrucât echipa de fotbal „Petrocub” a intrat în Liga Europei şi stadionul municipal va găzdui meciuri importante, aici este necesar de lărgit tribunele, amenajate băile etc., ceea ce se va realiza pe parcurs împreună cu CS „Petrocub”.


Dacă tot a venit vorba despre stadion, Vasile Colţa a menţionat că pe terenul stadionului este interzis accesul copiilor din oraş care doresc să se antreneze sau să joace fotbal, solicitarea fiind ca să fie amenajat un stadion pentru toţi copiii. Alexandru Botnari a promis că această problemă va fi soluţionată în curând, întrucât urmează să fie amenajat stadionul de lângă LT „M. Sadoveanu”, unde se vor putea antrena toţi doritorii.Elena Zaițev

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco