• Curierul de Hâncești

Primarul a oferit diplome voluntarilor din HânceştiMai mulți tineri voluntari din Hânceşti au primit diplome din partea primarului Alexandru Botnari

Săptămâna trecută, la inițiativa primarului municipiului Hâncești, au fost premiați tinerii voluntari din localitate care s-au remarcat prin gesturile lor caritabile și aportul adus comunității noastre.


Primarul a adus mulțumiri Alinei Cravcenco, pentru lecțiile de engleză gratuite, desfășurate în cadrul pimăriei Hâncești. La fel și tinerilor Violeta Filimon, Vadim Filimon, Valentina Griţco și Aura Zbereanu, care în doar câteva zile au colectat bani și alte ajutoare materiale pe care le-au împărțit mai multor familii social vulnerabile din Hânceşti.


„Ideea de a ajuta familiile socialmente vulnerabile a pornit de la faptul că în garderoba multora dintre noi se află lucruri de care nu mai avem nevoie”, ne spune Aura Zbereanu. Astfel, cu ajutorul primăriei am identificat trei familii nevoiaşe, am postat pe o reţea de socializare un mesaj în care am rugat să se implice toţi doritorii. Astfel, în scurt timp am colectat nu doar haine, dar şi bani, produse alimentare etc. Reprezentanţii primăriei ne-au ajutat cu transport şi cu puţin efort dar cu multe suflete frumoase am făcut un lucru bun”, a spus tânăra.Şi colega acesteia, Violeta Filimon, a specificat că pe parcursul campaniei au avut parte de susţinere, scopul iniţial fiind asigurarea familiilor nevoiaşe cu lucruri necesare, dar şi readucerea zâmbetului pe chipurile acestora.


Totodată, tinerii voluntari spun că nu se vor opri aici şi vor forma o echipă mult mai mare pentru a veni cu daruri şi în alte familii de acest gen, din localitate, visul acestora fiind de a fonda un ONG de caritate chiar în Hânceşti.


Tot aici, Alina Cravcenco este o tânără originară din Hânceşti care a venit cu idea de a face ore gratuite de engleză cu copiii dar şi cu adulţii doritori din Hânceşti. Dânsa a absolvit două programe de masterat din cadrul facultăţii de ştiinţe economice şi administrarea afacerilor în Cluj Napoca, România, iar gesturile caritabile, inclusiv orele gratuite de limbă engleză, sunt pentru Alina o plăcere.“Eu mereu mi-am dorit să muncesc şi chiar am făcut-o încă din primul an de facultate. Am făcut lecţii de matematică şi limbă engleză cu studenţii, am tradus diverse texte, am lucrat chiar şi într-un Mall, consultant de vânzări, unde am învăţat să socializez cu diverşi oameni. Între timp îmi doream să fac ceva util pentru comunitatea din care vin, şi pentru că mai făcusem acte de caritate în România, am decis în prag de Crăciun, anul trecut, să aduc daruri copiilor din Hânceşti. Am venit acasă cu zece genţi enorme, încărcate cu tot felul de hăinuţe, jucării, dulciuri etc, pe care împreună cu preotul Eugeniu din Hânceşti le-am dus familiilor nevoiaşe şi cu mulţi copii. Să vezi fericirea şi recunoştinţa pe chipurile lor, a fost momentul desăvârşit. Vara aceasta, pentru că am avut ceva timp liber, am venit cu idea către domnul primar să fac câteva ore de limbă engleză pentru copii şi adulţi, iar dlui a acceptat ideea şi mi-a oferit spaţiul necesar. Chiar dacă scopul iniţial era de a acumula mai mult persoane din familii care nu-şi pot permite nişte cursuri de limbă străină contra plată,  la cursurile mele au venit tot felul de oameni, mai puţin cei nevoiaşi. În total au fost formate cinci grupe de engleză şi una de germană. Eu fac orele de engleză după programul Cambridge, un program foarte bine ticluit care consider că ar fi bine să fie aplicat şi în şcolile de la noi, cel puţin într-un viitor nu foarte îndepărtat. Tot aici, îmi doresc ca în Hânceşti să fie un Centru de diverse activităţi pentru tineri, ca aceştia să petreacă timpul liber interesant şi util”, a povestit tânăra.


Autorităţile municipale au fost impresionate de ideile voluntarilor şi au promis că vor contribui cu toate cele necesare, fiindu-le recunoscători pentru iniţiativele atât de folositoare comunităţii noastre.“Acţiunile acestor tineri sunt un lucru nobil pentru că ei au pornit de la o simplă idee şi au ajuns să o implementeze fără a se opri la primul obstacol. Îndemn şi  susțin pe toți cei care vor să facă ceva pentru localitatea noastră şi nu numai. Este foarte bine că tinerii înţeleg cât de importantă este consolidarea pentru a deveni sprijinul celor care o duc mai greu ca noi”, a spus Alexandru Botnari în încheiere.Elena Golubnic

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco