• Curierul de Hâncești

Primarul de Hânceşti a vizitat or. Elblag, PoloniaRecent, primarul mun. Hânceşti, însoţit de o echipă din cadrul primăriei, a efectuat o vizită în or. Elblag, din Polonia, oraş înfrăţit cu mun. Hânceşti. În cadrul vizitei, reprezentanţii administraţiei publice locale au particiapt la „Festivalul Pâiini” şi s-au întâlnit cu colegii lor din alte ţări, cu care au discutat despre posibilităţile de colaborare.


Autorităţile or. Elblag au avut oaspeţi din oraşele înfrăţite cu or. Elblag din ţări precum Italia, Franţa, Norvegia, Belarus, Estonia şi Ucraina, cu care s-au întrunit în cadrul unei şedinţe, la care a participat şi consulul R. Moldova în Polonia, Maciej Bukowscki. Potrivit primarului Alexandru Botnari, la această întrunire s-au analizat posibilităţile de colaborare între aceste ţări şi stabilirea unor parteneriate durabile. 


„Reprezentanţii or. Terne din Italia au venit cu o propunere de colaborare în vederea dezvoltării domeniului sportului, iar norvegienii s-au arătat interesaţi de potenţialul de dezvoltare al municipiului, exprimându-şi dorinţa de a efectua o vizită în or. Hânceşti. De asemenea, am discutat cu partenerii noştri din Elblag posibilitatea acordării unui suport pentru achiziţionarea tehnicii de salubrizare pentru ÎM „Regia ARA, precum şi alte proiecte investiţionale” – a specificat Alexandru Botnari, menţionând că discuţiile au vizat implementarea mai multor  proiecte comune între mun. Hânceşti şi oraşele înfrăţite cu Elblag, ceea ce va duce necondiţionat la dezvoltarea oraşului şi crearea unor condiţii de trai mai bune pentru cetăţeni.Elena Zaițev

1 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco