• Curierul de Hâncești

„Prin sate sunt foarte mulți potenţiali fotbaliști de performanță, ei trebuie doar susținuți”

Și-a părăsit baștina acum câțiva ani, plecând în Italia, dar nu s-a gândit vreo dată că soarta îl va aduce în țara vecină, Moldova, unde își va realiza visul său din tinerețe. E vorba despre Costel Pavel, originar din județul Galați, România, care a dedicat mai bine de 20 de ani fotbalului, fiind membru al echipei „Dunărea CSU Galați”, iar ulterior președinte și sponsor al Asociaţiei Sportive „Siretul Nămoloasa” din Galați. Astăzi îl găsim la Leușeni, unde de curând și-a fondat echipa de fotbal FC „Inter Prut Leușeni 2017”, membrii căruia sunt elevi ai claselor V-VII, ai gimnaziului din localitate.


„Mi-am întâlnit consoarta în Italia, fiind ambii la muncă peste hotare, acolo mi s-a născut și băiatul, Costel-Francesco, care astăzi are deja 6 ani. Apoi am decis să ne stabilim cu traiul la Leușeni, baștina soției, unde am și reînceput activitatea mea de antrenor de fotbal” - ne povestește dl Pavel, căruia, spune el, i-a fost cam greu la început să lupte cu indiferența și neîncrederea oamenilor, dar și administrației din localitate.

„Sunt antrenor de fotbal, dar și președinte al FC „Inter Prut Leușeni 2017”, o echipă de mici fotbaliști începători, adică o echipă în formare, care merge cu siguranță spre calificare, o spun aceasta după rezultatele deja obținute.


Deși am fondat echipa în septembrie, curent, am participat deja la câteva meciuri între echipele gimnaziilor din raionul Hâncești, în care am obținut niște rezultate frumoase. În meciul cu echipa gimnaziului Obileni, bunăoară, care s-a desfășurat la data de 15 octombrie, echipa „Inter Prut Leușeni” a câștigat cu scorul de 4:0, iar cu echipa de elevi de la gimnaziul Dancu, meciul s-a încheiat cu scorul de 7:2, tot în favoarea echipei noastre.


Un rezultat scontat a fost și în cadrul meciului care s-a disputat de Ziua hramului localității noastre, când „Inter Prut Leușeni” a jucat cu echipa gimnaziului Obileni, obținând victorie cu scorul de 5:2” - ne relatează cu mândrie antrenorul de fobal Costel Pavel, care a avut doar cuvinte de laudă despre discipolii săi. Cu susținerea părinților, (cărora dl Pavel le mulțumește mult pentru suportul financiar), micii fotbaliști au fost echipați cu costume sportive din Italia. Este recuunoscător dl antrenor și actualului primar interimar, Ion Drăgan, care îi susține în realizarea oricăror proiecte. „Acum colectăm bani pentru procurarea unui echipament sportiv de schimb pentru copii, de aceea suntem deschişi pentru orice colaborare şi acte de caritate” – a specificat dl Pavel.


„Mă inspiră entuziasmul acestor copii, care se antrenează cu multă abnegație, străduință și foarte mult devotament. Vreau să accentuez faptul, că pe la sate sunt foarte mulți copii talentați și cu performanțe, care pot deveni niște stele ale fotbalului moldovenesc, potenţiali fotbaliști de performanță, dar din păcate, ei nu au suficiente finanțe ca să frecventeze acele cluburi sportive private...” În acest context, dl Pavel spune că astăzi e nevoit să apeleze la primărie, la diverse organizații, cluburi sportive pentru a avea susținerea necesară în înregistrarea echipei și calificarea acesteia pentru a putea să participe pe viitor la campionatele naționale și internaționale.


Acum echipa de juniori din Leușeni se pregătește pentru alte meciuri care urmează a fi în timpul apropiat, cu echipele gimnaziilor de la Bujor, Oneşti, etc., dar cea mai insistentă pregătire o fac pentru participarea în primăvară la un meci amical de fotbal cu o echipă din România. „În data de 21 mai vom juca un meci cu echipa de copii „Steaua Bucureşti”, pe stadionul din Leuşeni, de aceea trebuie să ne antrenăm intensiv pentru acest meci” - a specificat antrenorul, care, la moment este preocupat și de alte probleme, și anume dificultăți ce țin de dotarea terenului de fotbal din localitate, pe care, spune el, ar trebui instalate măcar câteva scaune pentru spectatori, dar și un sistem de iluminare, care ar facilita antrenamentele și meciurile disputate până seara târziu.Tatiana Todoseiciuc

13 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco