• Curierul de Hâncești

Principalele obiective pe care trebuie să le urmezi în meseria care îți place

Lucrează în domeniul juridic mai bine de 30 de ani, și chiar dacă nu este una dintre cele mai ușoare meserii nu se vede în alt domeniu nici pentru o clipă. Întotdeauna a captivat-o știința dreptului, considerând că meseriile ce au tangență cu acest domeniu te fac mult mai responsabilă și stăpână pe tine însuți, ceea ce te ajută enorm la luarea deciziilor corecte pe viitor. E vorba de Zinaida Postolachi din mun. Hâncești, angajată în calitate de jurist-consult la Î.S.Î.S. „Hâncești-Silva”.„De fapt, mi-am început cariera în acest domeniu la Judecătoria Hâncești, unde îndată după absolvirea școlii medii, cu note foarte bune, am fost angajată în calitate de traducător, apoi secretar de ședință cum se numea pe atunci, după care câțiva ani ca specialist în cancelaria judecătoriei. În total, au fost peste 10 ani de activitate la Judecătoria Hâncești. La gospodăria silvică am ajuns prin transfer și chiar după primul an de activitate aici, odată cu atestarea cadrelor, mi s-au cerut studii superioare în domeniu, de aceea am depus documentele la Academia de Poliție „Ștefan cel Mare”, facultatea de drept. Astfel, în anul 2001, fetele mele gemene - Cristina și Mihaela au mers în clasa întâi, iar eu - în primul an de universitate”, ne povestește dna Zinaida, amintindu-și cu emoții pozitive anii de studenție.

Atribuțiile unui jurist în domeniul silviculturii sunt multe și diverse, începând cu întocmirea ordinelor, diverselor cereri, demersuri, acte juridice, reprezentarea și apărarea întreprinderii silvice în diverse organe de drept: poliție, procuratură, judecătorie, etc., totuși, cele mai complicate, după părerea dnei Zinaida, țin de relațiile cu oamenii, cu salariații, care adeseori nu-și cunosc drepturile și obligațiile sale.

„Și totuși, din experienţa acumulata până acum, pot afirma cu toată certitudinea, că frumuseţea acestei meserii vine, desigur, din activitatea de bază pe care o îndeplinesc, dar și adeseori din obiectivele pe care le ating în provocările întâlnite. Mă simt fericită și împlinită îndeosebi atunci când pot ajuta pe cineva cu un sfat, cu diverse cunoștințe în domeniul juridic. În comparație cu teoria pe care am însușit-o la facultate, practicarea meseriei în sine, m-au ajutat să realizez că dorința cu care am intrat la facultatea de drept, cea de a ajuta întotdeauna pe cei din jurul meu, s-a realizat” - ne-a specificat dna Postolachi, simțindu-se împlinită și pentru faptul, că astăzi, cele două fete gemene pe care le are sunt aranjate, ambele având studii superioare.

Cea mai mare, Cristina a absolvit Universitatea Tehnică din Moldova, facultatea inginerie şi

management în transport, e căsătorită, are și o fetiță, iar cea mică, Mihaela i-a urmat calea, absolvind facultatea de Drept, la Universitatea de Stat.

Ardoarea și profesionalismul de care dă dovadă dna Postolachi în activitatea sa de zi cu zi, evident că sunt apreciate atât de colegii de serviciu, precum și de administrația întreprinderii. Pe lângă faptul că văd în dumneaei o angajată devotată meseriei sale, e și o bună colegă, și prietenă de serviciu, la care pot apela oricând după un sfat, spun angajații întreprinderii „Hâncești-Silva”.

„Este foarte bravo, e persoana care manifestă profesionalism și devotament, având răbdare și cumpătare în tot ceea ce face”ne spune dna economist Liubovi Bârsan, adăugând că pe lângă toate este o fire foarte energică, comunicabilă, o colegă săritoare la nevoie, pe care ar vrea s-o aibă încă mulți ani alături.

Cuvinte de laudă în adresa interlocutoarei noastre a avut să ne spună și directorul întreprinderii, Gheorghe Rotaru.

„Dna Zinaida Postolachi are un stagiu de peste 20 de ani de muncă în calitate de jurist la întreprinderea noastră. În toți acești ani, dumneaei a dat dovadă că este un specialist extraordinar în domeniul juridic, care își îndeplinește obligațiile cu multă sârguință și profesionalism, reprezentându-ne adeseori cu brio în diverse instanțe, a declarat pentru CURIER directorul Î.S. „Hâncești-Silva” Gheorghe Rotaru. O felicităm cu ziua profesională, Ziua juristului, care tradițional se marchează în data de 19 octombrie, dorindu-i multă sănătate, realizări frumoase și bucurii în familie.”

La încheierea discuției, dna Postolachi a ținut neapărat să-și felicite colegii de breaslă cu ziua profesională.

„În oricare sferă nu ați activa, vă doresc, dragi juriști, să vă onorați cu demnitate meseria, iar pentru ca aceasta să devină meseria voastră de suflet, așa precum o simt eu, principalele obiective pe care trebuie să le urmați, trebuie să fie perseveranța și dăruirea de sine.”


Tatiana TODOSEICIUC


361 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco