• Curierul de Hâncești

Producătorii de struguri de masă din Hânceşti – la Festivalul Naţional al Strugurelui

Recent, Direcţia Agricultură şi Alimentaţie Hânceşti, în persoana şefului direcţiei, Ion Sîrbu, împreună cu producătorii strugurilor de masă din raion au participat la cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Naţional al Strugurelui din or. Cimişlia. Aici, alături de alţi producători din ţară, agricultorii hânceşteni au expus cei mai frumoşi struguri din soiurile de masă, culeşi din podgoriile pe care le deţin.


Potrivit declaraţiilor şefului Direcţiei Agricultură şi Alimentaţie Hânceşti, Ion Sîrbu, la ediţia recentă a Festivalului Naţional al Strugurelui au participat 5 producători de struguri de masă din raion, care s-au ales şi cu diplome acordate de Ministerul Agriculturii, Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Struguri din R. Moldova şi Consiliul raional Cimişlia.

SRL „Cetatea Vinului” (Victor Braga) din mun. Hânceşti a expus struguri de soiul „Moldova”, învrednicindu-se de diplomă pentru cel mai bun producător de struguri de masă, acordată de Ministerul Agriculturii.

Cu diplomă de gradul II s-a ales GŢ Rotaru Lucia (Vasile Rotaru) din c. Lăpuşna cu soiurile „Moldova”, „Victoria” şi „Odesskii Suvenir”.

Gradul III - GŢ Coroban Tudor din mun. Hânceşti cu soiurile „Moldova” şi „Codreanca”, GŢ Tronciu Nocolai, s. Pereni, cu struguri „Arcadia”, „Victoria” şi „Moldova”, precum şi GŢ Cătană Ion din Ciuciuleni cu struguri „Moldova” şi „Victoria”.

Festivalul, care a devenit o frumoasă tradiţie şi la care viticultorii hânceşteni participă de mai mulţi ani, este locul unde se reunesc producătorii de struguri din ţară, exportatorii, savanţii din domeniu, producătorii de ambalaje şi material săditor viticol, în scopul iniţierii şi stabilirii unor relaţii de parteneriat, consolidării eforturilor în vederea extinderii afacerilor şi identificarea noilor pieţe de desfacere.


Elena ZAIŢEV

18 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco