• Curierul de Hâncești

Proiectul transfrontalier „Mesagerii prieteniei” a ajuns şi la Oneşti


Săptămâna trecută în Gimnaziul Oneşti a avut loc una din activităţile incluse în cadrul proiectului transfrontalier „Mesagerii Prieteniei”.


În cadrul acesteia a fost posibilă şi întâlnirea on-line cu elevii din România...

În perioada august-octombrie Clubul Copiilor „Spiru Haret” din localitatea Bârlad, România, în parteneriat cu Gimnaziul Oneşti, Hânceşti a implementat proiectul educaţional „Mesagerii prieteniei”.


„Proiectul a avut drept scop promovarea unei bune interacţiuni între oameni şi între comunităţile din zona de frontieră, de cooperare instituţională în domeniul educaţional în vederea creşterii accesului la educaţie şi calităţii acesteia”, a precizat coordonatorul proiectului dl Alexandru-George Ţicău din România. În cadrul fiecărei instituţii au fost organizate activităţi variate în cadrul proiectului. 


Săptămâna trecută, grupul de iniţiativă, constituit din 10 elevi din gimnaziu, a desfăşurat cu semenii lor o activitate educativă consacrată prieteniei. Elevii au avut posibilitatea să conştientizeze rolul prieteniei pentru fiecare om, să înţeleagă rostul unei prietenii adevărate. Chiar de la bun început, eleva Natalia Bîlea din clasa a IX-a i-a motivat să devină prieteni adevăraţi şi să accepte colaborarea în grup cu oricare din colegi.


Participanţii au prezentat portretul moral al unui prieten, fiind ghidaţi de eleva clasei a V-a Valeria Gonţa. Pentru a înţelege mai bine importanţa unei prietenii adevărate eleva Paula Babiac le-a propus colegilor un slide cu idei frumoase. Pentru a crea o bună atmosferă de sărbătoare, cu piese muzicale frumoase au bucurat publicul talentatele surori Cristina şi Stela Moraru.


Surpriza din cadrul activităţii a fost întâlnirea on-line a elevilor din cele două şcoli. Ghidaţi de profesoara Mariana Popescu din România şi profesorul Sergiu Ştefan de la Oneşti, elevii s-au văzut, s-au cunoscut şi au discutat prin skype. Prietenii din Bârlad le-au povestit şi despre cursurile de robotică pe care le frecventează, demonstrându-le şi aplicaţii practice. Colegii de la Oneşti le-au povestit despre activităţile şi succesele lor. Feed-back-ul activităţii a fost realizat printr-un filmuleţ prezentat de eleva Nicoleta Neculai.


„Este o dovadă în plus că suntem deschişi spre noi colaborări. Prin activităţile organizate, chiar de elevii noştri, în cadrul proiectului, elevii au devenit mai prietenoşi, având posibilitatea să afle lucruri interesante şi de la semenii lor de peste Prut”- a menţionat directorul gimnaziului Tamara Adam.Vlad Manole

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco