• Curierul de Hâncești

„ÎPS Antonie Plămădeală” a împlinit 110 ani


Marţi, la data de 6 decembrie, în incinta Palatului Princiar Manuc Bey unde biblioteca publică raională îşi are astăzi sediul, s-a desfăşurat jubileul acesteia, la care au fost prezenţi oameni din domeniul culturii, reprezentanţi ai ministerului de resort, reprezentanţi ai Bibliotecii Naţionale, funcţionari publici, reprezentanţi ai Consiliului raional etc.


Au venit cu urări de bine şi felicitări cu ocazia celor 110 ani de existenţă a bibliotecii publice raionale „ÎPS A. Plămădeală” Vera Tănase, vicepreşedintele raionului Hânceşti, Ion Tulbu, şef Direcţia Cultură şi Turism Hânceşti, Nicolae Garaz, Federaţia sindicatului lucrătorilor din cultură, Aliona Muntean, director adjunct Biblioteca Naţională Chişinău, Irina Cozlov Cucer, Centrul de Cercetare şi dezvoltare în biblioteconomie, Eugenia Bejan, director adjunct Biblioteca pentru copii „Ion Creangă”, Igor Mironiuc, reprezentant Novateca, Valeriu Herţa, grafician, Timotei Bătrânu, artist plastic. De asemenea au fost prezenţi veteranii bibliotecii, primari, profesori, elevi şi, desigur, bibliotecari din raion.


Dna vicepreşedinte, Vera Tănase, în numele preşedintelui raionului Ghenadie Buza, a felicitat reprezentanţii bibliotecii cu ocazia împlinirii a 110 ani de existenţă, amintindu-şi în acelaşi timp de primul său contact cu cartea, în satul natal Nemţeni.


„Să aveţi sute de ani înainte, bazaţi pe fundamente trainice, aşa ca spiritualitatea, moralitatea etc. Consiliul raional a fost alături şi continuă să rămână, pentru că datorită activităţii oamenilor conştiincioşi care activează în această bibliotecă, care are mai bine de un secol, deşi într-un sediu nou, creşte o nouă generaţie de oameni cu calităţi deosebite”, a mai spus dna vicepreşedinte.


Şi Ion Tulbu, şeful DCT Hânceşti a reiterat importanţa activităţii bibliotecii şi vârsta frumoasă la care a ajuns, menţionându-i şi pe cei care au contribuit la amenajarea şi renovarea noului sediu şi specificând că fără ajutorul considerabil şi susţinerea Consiliului raional Hânceşti, nu ne-am fi bucurat astăzi de comodităţile de care dispune biblioteca.

„Am venit cu cadouri, nu doar cu felicitări, un ceas care vă va aminti de frumoasa vârstă a bibliotecii, o diplomă de excelenţă şi în afară de asta, am semnat un ordin conform căruia toţi bibliotecarii vor fi premiaţi în legătură cu acest eveniment grandios, întrucât biblioteca „ÎPS A. Plămădeală” este una din puţinele în republică care a ajuns să existe mai bine de un secol”, a mai spus dl Tulbu.Cu flori, diplome şi seturi de cărţi au venit şi ceilalţi oaspeţi, din partea aparatului Consiliului raional venind şi torta de sărbătoare.


Tot pentru cei prezenţi au evoluat picii de la grădiniţă cu recitaluri de poezii, au cântat vocal şi instrumental elevii Şcolii de Arte din Hânceşti, iar surpriza finală a fost Nadejda Moscovici, care a interpretat cântece de suflet.


La finalul evenimentului, invitaţii au mers într-o excursie prin Palatul Princiar Manuc Bey, iar ulterior au servit din bucate alese alături de Tatiana Darii, directorul bibliotecii omagiate, care a şi moderat sărbătoarea.Elena Golubnic

3 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco